Helyi hírek 2019. október 28. 13:00

Halottak napján is biztonságban!

Halottak napján is biztonságban!
November első napján halottainkra emlékezünk. Ebben az időszakban megnő a temető környékének gyalogos és járműforgalma, ilyenkor a szokásosnál többen ellátogatnak hozzátartozóik sírjához.

Érdemes megfogadni a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság alábbi tanácsait annak érdekében, hogy a Halottak napi megemlékezés, temetőlátogatás mindenki számára a megemlékezésről szólhasson. Ezeken a napokon civil és egyenruhás rendőrök is ügyelnek arra, hogy az ünnep nyugalmát ne árnyékolhassák olyan jogsértések, mint például a sírrongálás, viráglopás. A rend őrei emellett kiemelt figyelmet fordítanak a megnövekedett forgalom kezelésére és a balesetveszély csökkentésére is.

Annak érdekében, hogy ne váljon áldozattá, kérjük, fogadja meg az alábbi bűnmegelőzési tanácsokat:

Az értékeit ruházatában, táskája belső zsebeiben, lehetőség szerint szorosan testközelben tartsa, vagy akár több helyen tárolja, és kerülje el, hogy őrizetlen maradjon.

Amennyiben gépjárművel közelíti meg a temetőt, ne hagyjon értékeket a gépjármű utasterében! Az üléseken hátrahagyott tárgy felkelti a tolvaj figyelmét. Az elkövetőkre jellemző, hogy a legkisebb értékek miatt is képesek betörni az ablakot vagy feltörni a zárat.

A jármű ajtaját, valamint ablakait mindig zárja le, miután távozott. Az indítókulcsot, a gépkocsi iratait tartsa magánál, biztonságos helyen, ne tudjanak illetéktelenek hozzáférni.

Lehetőség szerint kijelölt parkolóban, vagy jól megvilágított, forgalmas helyen hagyja autóját.

Soha ne hagyja őrizetlenül táskáját miközben a sírt rendezi. Alkalom szüli a tolvajt! Tegyen feljelentést, ha meglopták! Amennyiben időben észleli a lopást, kérje a közelben álló személyek, vagy a járművezető segítségét. Ne szálljon szembe a tolvajjal!


Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!