Helyi hírek 2019. október 24. 10:00

Népi játékokat elevenítettek fel

Képgaléria
Népi játékokat elevenítettek fel
Október 9-én emlékeztek meg országszerte a Népi Játék Napjáról. A Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola alsó tagozatos pedagógusai, Eszik Zoltánné vezetésével csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Céljuk az volt, hogy ezen a délutánon az önfeledt játéké legyen a főszerep és egyidejűleg erősítsék a játékok által hordozott nemzeti örökségünket, táplálják a gyermeki lelket.

Felelevenítették a magyar népi játék sokszínűségét, értékét, élményét. Ezek a játékok kimeríthetetlen pedagógiai eszköztárat jelentenek a mindennapokban: fejlesztenek, nevelnek és ismeretet közvetítenek. A gyerekek ezen a napon még nagyobb mértékben osztozhattak a közös játék erejében, értékében, és egészen biztosan maradandó élményekhez jutottak. Nagyon élvezték a nagyszüleik, dédszüleik gyermekkorában már ismert és játszott fogócskákat, kiszámoló körjátékokat, páros feladatokat. Ezzel a közösségépítés újabb színfoltja elevenedett meg az intézményben. Tevékenységüket az országos felhívást kezdeményezők oklevéllel jutalmazták.

 

Kövessen minket a Facebookon is!