Helyi hírek 2019. október 24. 07:30

1956 októbere reményt ad mindenkinek

Képgaléria
1956 októbere reményt ad mindenkinek
– Sokan ma úgy gondolják, az emberi lét sikerének titka, hogy mindig szem előtt tartsuk boldogságunk és sikereink pillanatait, és azokat a nehéz időkben felidézzük, újra tápláljuk lelki egészségünket. Merítsünk erőt történelmünkből, a balsorsból, amely régen tépett, és legyünk ma büszkék nemzetünkre, legyünk büszkék az '56-os forradalom és szabadságharc eseményeire, hőseire. Az akkori események a mai napig reményt adnak nekünk – mondta Csányi József polgármester, az 1956-os forradalomra emlékező rendezvényen.

– Az '56-os forradalom a szabadság és a demokrácia forradalma volt. Bár az ország lángokban égett, de ezt a lángot a szívünkben hordozzuk tovább. Amikor felidézzük magunkban az '56-os eseményeket, nem Kiskunfélegyháza jut eszünkbe elsőként. A Műegyetem diákjai, a rádió ostroma, a sortűz, a pesti srácok, a Corvin-közben az, ami felidéződik. Akkor Budapest az ország szíveként dobbant meg úgy, hogy azt mindenki meghallotta. Most tisztelettel emlékezzünk a forradalom hőseire – zárta gondolatait a polgármester.

A félegyházi megemlékezők a Móra Ferenc Gimnáziumban, valamint a városházán felállított emléktáblánál helyezték el koszorúikat, virágaikat. A polgármesteri köszöntő után a Credo és a Misztrál együttes lépett fel a Móra Ferenc Művelődési Központ színpadán.

s. r.

Fotó: Fantoly Márton

 

Kövessen minket a Facebookon is!