Helyi hírek 2019. október 27. 07:30

Tudatosan hatékony iskola a Darvas

Képgaléria
Tudatosan hatékony iskola a Darvas
Szeptember 25-én rendezték meg a Virtuális Erőmű Program XI. Díjátadó Gáláját a Parlamentben, amelyre a Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola vezetősége is meghívást kapott.

A rangos eseményen Szili Katalin, a VEP védnöke, Jakab György, az országgyűlés alelnöke, Molnár Ferenc, a Mi6 valamint a VEP tulajdonosa és Mezősi Balázs, a VEP vezetője adták át az Energiahatékony Iskola díjat Jankovszki Zoltánné igazgató asszonynak. Az intézmény így már másodszor lett jogosult a megtisztelő cím viselésére. 

– Lakótelepi iskolaként évek óta kiemelt figyelmet fordítunk a környezet-, egészségtudatos és energiatakarékos szemlélet fejlesztésére. Stratégiai célunk, hogy a természet és a környezet ismeretén és szeretetén alapuló környezetkímélő, értékvédő és a fenntarthatóság mellett elkötelezett magatartás váljék meghatározóvá tanulóink számára – mondta el lapunknak az intézményvezető.

A nevelőtestület tagjai elkötelezettek a szabadtéri programok szervezésében, így a gyerekek sok időt töltenek az iskolát körülvevő zöldövezetben. Reményeik szerint a városvezetés által jelenleg épülő szabadidőpark még további lehetőséget biztosít a diákok számára a közösségi élet formálásában és a friss levegőn való aktív mozgásban.

Október 18-án, Budapesten a Balassi Intézetben átvett ÖKOiskola-i cím tanítványaik további céltudatos környezetvédelmi, fenntarthatósági nevelését erősíti, amelynek eredményeként a jövő generációja nyitottá válhat az őket körülvevő problémák megoldásában és értékeket közvetíthet a társadalom felé.

 

Kövessen minket a Facebookon is!