Helyi hírek 2019. október 29. 17:30

Az aktív élet tartja fitten

Képgaléria
Az aktív élet tartja fitten
Keresztesi Kálmán 90. születésnapját is fitten, mosolygósan ünnepelte október 25-én. Az idős urat Balla László alpolgármester és családtagjai köszöntötték a jeles nap alkalmából. A mindig vidám, életigenlő Kálmán bácsi világ életében szorgosan dolgozott. Csupán két éve, hogy abbahagyta a rendszeres munkát, de még így sem tétlenkedik. Felesége halála után is aktív életet él, megtanult mosni, főzni, takarítani, sőt, még a bevásárlást is ő maga intézi.

Kálmán bácsi 1929. október 20-án született Kiskunfélegyházán. A Szent László Gimnáziumban – jelenleg Móra Ferenc Gimnázium – érettségizett, 1951-ben pedig elvégezte Budapesten a Számviteli Főiskolát. Építőipari vállalkozásoknál dolgozott pénzügyi előadói, vezetői és számviteli munkakörökben. 1955-1977 között számviteli osztályvezetői, majd főkönyvelői feladatokat látott el, 1963-ban szerezte meg a könyvvizsgálói oklevelet, 1966-tól igazságügyi könyvszakértői tisztséget töltött be főállású munkája mellett, a megyei bíróság elnökének megbízása alapján, 1974-től 15 évig óraadóként tanított a Közgazdasági Szakközépiskolában. Amikor 1977-ben Igazságügyi Könyvszakértői Irodát létesített az Igazságügyi Minisztérium Kecskeméten, az akkori igazságügyi miniszter a vezetőjévé nevezte ki. Ezt a posztot 1991. december 28-áig, nyugdíjazásáig látta el. 2017-ig egyéni vállalkozóként, könyvvizsgálói tevékenységgel egészítette ki nyugdíját. Nagyon büszke arra, hogy sem az orosz megszállás, sem pedig a rendszerváltás időszakában nem volt egyetlen politikai pártnak sem tagja.

1957-ben házasságot kötött Tarjányi Erzsébettel. Három gyermekünk született: Katalin, Kálmán és Tamás. Három unokája, Máté, Luca és Kata már felsőfokú végzettséggel dolgoznak, dédunokája, Ádám, 2 hónapos. Felesége 15 évig otthon volt, nevelte a három gyermeket, ellátta a háztartást, Kálmán bácsit pedig mindenben segítette. Felesége egészségi állapota folyamatosan romlott, 2014. november 1-jén vesztették el.

– A család, az otthon, a közös munka összekötött bennünket, a feleségem gondosságának köszönhetően; főzött, kötött, varrt, és az iskolai tanulmányokban is segítette a gyermekeket. Elfáradtam, megöregedtem, de még jó élni a családom körében és őseink, öregeink imádsága, a család összetartó szeretete éltető erőt ad. Ellátom magamat, gyermekeim, főleg Kati lányom gyakran látogatnak és segítenek. A világ folyása nem állt meg a feleségem elvesztésével, de a múlt emléke sokkal élőbb a lélekben, mint a jelen magányossága – összegezte életét a szépkorú úr.

V. B.

 

Kövessen minket a Facebookon is!