Helyi hírek 2014. augusztus 29. 11:00 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

5 bűncselekmény, 4 gyanúsított

5 bűncselekmény, 4 gyanúsított
Befejeződött a nyomozás abban az ügyben, amelyet sikkasztás, vesztegetés, vesztegetés elfogadása, orgazdaság és hamis magánokirat felhasználása miatt folytattak a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói.







A nyomozás adati szerint R. Norbert 34 éves gátéri lakos, az egyik kecskeméti kft. alapanyag raktárosaként 2013. szeptember 12-én, valamint 2013. október 2-án V. Csaba 45 éves tiszajenői lakos kérésére közreműködött abban, hogy a cég által készített termékek előállításához felhasznált speciális kolbászok ne kerüljenek a társaság raktárába. A húsáru szállítását végző G. Béla 58 éves tószegi lakos az eredeti megrendelő helyett B. Tibor 50 éves kőröstetétleni lakosnak szállította a húsárut, akinek szintén tudomása volt arról, hogy az alapanyag bűncselekmény elkövetéséből származik.

R. Norbert csak papíron vett át bizonyos mennyiségű kolbászt, a gépjárművezető pedig valótlan adatokat rögzített a szállítólevélen. V. Csaba a raktáros és a sofőr együttműködéséért az előre megbeszéltek alapján készpénzt adott át.  R. Róbertet és G. Bélát sikkasztás bűntett, vesztegetés elfogadása bűntett és hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. V. Csabát és B. Tibort vesztegetés, sikkasztás és orgazdaság bűntettek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - szabadlábon hagyásuk mellett - hallgatták ki a nyomozók.

A rendőrség a nyomozást 2014. augusztus 28-án befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal elküldte a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészségnek.
 

Kövessen minket a Facebookon is!