Helyi hírek 2019. november 7. 10:00

Körkérdés: Enyhe, vagy hideg telünk lesz?

Képgaléria
Körkérdés: Enyhe, vagy hideg telünk lesz?
A kellemes időjárást hozó októberi hónap után az utcai emberét arról kérdeztük, vajon milyen tél várható. Akadt, aki hideg és gyorsan érkező télre számít, míg más csak későbbre várja az első havazást és a fagyosabb mínuszokat.

Fábián Lászlóné (84)

- Nagyon meleg volt mostanság, a tél bizonyára másképpen alakul. Fel kell készülni a csípősebb időre. Az első hóesést Erzsébet névnapra várom. A hagyomány szerint, ha akkor esik, akkor enyhébb telünk lesz.


Terjék Pálné (51)

- Először enyhébb télre számítok, úgy gondolom, hogy december 20-a környékén válik kicsit csípősebbé az időjárás, illetve január végére várok még keményebb hideget. Az elmúlt években némileg átalakult az évszakok időjárása, az ősz kitolódott. Korábban csak szeptember végén, a vénasszonyok nyarán volt tapasztalható az októberihez hasonlatos kellemes hőmérséklet. Karácsonyra havat várok, tavasz elején száraz hidegre számítok.


Molnár Csaba (39)

- Meg lesz a böjtje az októberi melegnek, ezért úgy gondolom, hogy hideg telünk lesz. Szerintem december második fele, illetve január ígérkezik igazán keménynek. Kevés hóesést várok, de karácsonyra havazást jósolok. Az időjárás kiszámíthatatlan, régebben is az volt, ez most sem változott.


Malatinszki Zita (33)

- Valószínűleg hideg telünk lesz, ami attól függ persze, hogy mennyire lesz szárazság. Minél szárazabb az idő, annál hidegebb van. A tél eltolódott tavasz irányába, ezáltal tovább tart az ősz. Az első havazást is későbbre várom. Úgy gondolom, hogy csak januárban fog esni, így hó mentes karácsonyt jósolok. Fel kell készülni a változó időjárásra, kevésbé kiszámítható, mint régebben. Gyakoribbak a hőingadozások, a gyors lehűlés és a felmelegedés a szervezetünket és az élővilágot egyaránt megviseli.

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!