Kunszállás 2019. november 5. 16:00

Megalakult a kunszállási karitászcsoport

Megalakult a kunszállási karitászcsoport
Október 21-én megalakult a kunszállási és a fülöpjakabi római katolikus egyházközség összefogásán alapuló Kalkuttai Szent Teréz Karitász Csoport. Célja: "A szegények, rászorulók és bajbajutottak megsegítése. Ezt tartsuk mindig szem előtt. A helyes és eredményes segítéshez három dolog szükséges: szeretet, szaktudás, szervezettség" - áll közleményükben.

Az idézet által a Katolikus Karitász alapelveit követve, a helyi sajátosságokat is figyelembe véve kívánják tevékenységüket folytatni. Több mint négy éve, hogy segítik az egyházközségük területén élő rászoruló időseket, családokat, gyermekeket, azonban az eddigi keretek szűknek bizonyultak, így egy hivatalos csoportot hoztak létre, ahol sokkal több eszközük van a segítő tevékenység folytatására. 

Erre kézenfekvőnek bizonyult, hogy egy olyan szervezet keretében működjenek, amely nagy tapasztalattal, eszközrendszerrel és kapcsolati tőkével rendelkezik a segítő tevékenység területén. Nem utolsó sorban figyelembe véve azt az értékrendszert és szellemiséget, amelyet a Katolikus Karitász képvisel.

A hivatástudat, az önkéntesség és a szeretet a garancia arra, hogy sikeresek lehessenek tevékenységünkben.

A csoport alapító tagjai:

PhDr. Juhos Imre, MBA plébános (elnök)

Dr. med. Vörös Imre (elnökhelyettes)

Szijártó Etelka (csoportvezető)

Eszik Róbert (titkár)

Nagy József (pénztáros)

Nagy-Pál Tímea (tárgyi adománykezelő)

Koncsek József (szakmai tanácsadó)

Buzdítják a kedves híveket, fiatalokat egyaránt, hogy e nemes ügyben önkéntesekként kapcsolódjanak be minél többen. Érdeklődni az alapító tagoknál lehet.

 

Kövessen minket a Facebookon is!