Helyi hírek 2019. november 6. 17:00

Eredményesek a dózsások a matekversenyeken

Eredményesek a dózsások a matekversenyeken
Ötödik helyezést ért el a megyei Bolyai Matematika Csapatversenyen a Dózsa György Általános Iskola hatodikos csapata. Tagjai: Vastag Zsombor, Zana Levente, Kósa László és Kocsis Tamás, felkészítő tanáruk: Madácsiné Kapus Erika.

Október 24-én került sor a matematika verseny ünnepélyes eredményhirdetésére Kecskeméten, amelyre Bács-Kiskun megyéből az évfolyamok legjobb hat csapatát hívták meg, akik ekkor tudták meg, hogy a versenyen elért pontszámuk alapján milyen helyezést értek el. A jutalmakat Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója és több oktatási intézmény igazgatója adta át. A jutalom oklevél, a Bolyai Csapatverseny logójával díszített póló, és a matematika versenyhez illően logikai játék- és matematikai feladatgyűjtemény volt.

A Dózsa iskolában ez a verseny nagy népszerűségnek örvend, mivel a feladatok megoldását megbeszélhetik, egymást segíthetik a csapattagok. Ennek köszönhetően évről évre egyre nagyobb létszámmal vesznek részt a  tanulók.

A fiúk is évek óta megmérettetik magukat ezen a versenyen, és ebben az évben végre meghozta eredményét a felkészülésre áldozott idő és a belefektetett energia.

 

Kövessen minket a Facebookon is!