Helyi hírek 2019. november 9. 08:30

Szép és könnyed stílusú kerámiák

Képgaléria
Szép és könnyed stílusú kerámiák
Kis Virág keramikusművész alkotásaiból nyílt kiállítás november 7-én, a művelődési központban. A művész alkotásait az elmúlt években bemutatták Szegeden, több alkalommal Budapesten, Sopronban, Kapolcson, Kunszálláson, a Magyar Kerámia Szövetség kiállítási színhelyein, illetve egy európai vándorkiállításon is. Kiskunfélegyházán első alkalommal jelentkezett önálló kiállítással. A tárlatot Endre Sándor nyitotta meg és ajánlotta a művészetpártolók figyelmébe. A megnyitón közreműködött a Holló Sevi Tanaka együttes.

Kis Virág alkotásaival annak ellenére, hogy Félegyházán először nyílt önálló tárlata, több helyen – oktatási intézményekben és köztereken – is láthatóak művei. 

Endre Sándor volt alpolgármester tárlatmegnyitójában elmondta, hogy amikor a művésznő elkezdett alkotni, már akkor megkérte arra, hogy az első félegyházi kiállítását ő nyissa meg. Erre ígéretet tett, és íme, végre eljött ez az alkalom.

Kis Virág Szegeden a Tömörkény művészeti középiskolában végzett, Európa több országában is járt tanulmányúton. Az alkotó munka mellett a felnövekvő generáció képzésére is időt, energiát fordít. A kiállításon – dicséretesen – a Petőfi hagyományok is visszaköszönnek azzal, hogy a költő édesanyját és édesapját is megformázta. Fontos ez azért is, mert mi, félegyháziak ma is a város szülöttjének tekintjük a költőt. 

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!