Helyi hírek 2019. november 12. 07:30

Köszönetnyilvánítás

Képgaléria
Köszönetnyilvánítás
Tisztelt Barátaim! Tisztelt Polgártársaim! Engedjék meg, hogy Petőfi Sándor, városunk szülöttjének versével köszöntsem Önöket (nem csak férfiaknak):

Ha férfi vagy, légy férfi...

Ha férfi vagy, légy férfi,
S ne hitvány gyönge báb,
Mit kény és kedv szerint lök
A sors idébb-odább.
Félénk eb a sors, csak csahol;
A bátraktól szalad,
Kik szembeszállanak vele...
Azért ne hagyd magad!

Ha férfi vagy, légy férfi,
S ne szád hirdesse ezt,
Minden Demosthenesnél
Szebben beszél a tett.
Építs vagy ronts, mint a vihar,
S hallgass, ha műved kész,
Mint a vihar, ha megtevé
Munkáját, elenyész.                              
                                              

Ha férfi vagy, légy férfi,      
Legyen elved, hited,
És ezt kimondd, ha mindjárt
Véreddel fizeted.
Százszorta inkább éltedet
Tagadd meg, mint magad;
Hadd vesszen el az élet, ha
A becsület marad.

Ha férfi vagy, légy férfi,
Függetlenségedet
A nagyvilág kincséért
Árúba ne ereszd.
Vesd meg, kik egy jobb falatért
Eladják magokat.
„Koldúsbot és függetlenség!”
Ez légyen jelszavad.

Ha férfi vagy, légy férfi,
Erős, bátor, szilárd,
Akkor, hidd, hogy sem ember
Sem sors könnyen nem árt.
Légy tölgyfa, mit a fergeteg
Ki képes dönteni,
De méltóságos derekát
Meg nem görbítheti.


(Pest, 1847. január)


Sok ismerős, barát, bankfalui, zöldmező lakótelepi és külterületi lakó kérdezte korábban, hogy indulok-e az önkormányzati választásokon. Amint az a választásokon is kiderült a kiskunfélegyházi önkormányzati képviselői munkám 2010-től indult és 2019 októberében véget ért. A Kiskunfélegyházi FIDESZ-KDNP önálló jelölteket nem indított, hanem a Nemzeti Fórum jelöltjeit támogatta. Utódomnak, Szabó Józsefnek eredményes munkát kívánok.

9 évig lehettem helyi képviselő. Ez hosszú idő! Van idő ismeretséget, barátságokat, jó kapcsolatokat kiépíteni, és van idő cselekedni is. Úgy gondolom, hogy az elmúlt, majdnem egy évtized nem múlt el tétlenül.

Ezúton fejezem ki az érzéseim és köszönetnyilvánításom:

A választott Petőfi vers segítségül hívásával erősítem meg, hogy a legfontosabb az volt számomra, hogy minden körülmények között ember, becsületes ember tudtam maradni. Személyiségemben is csak erősödtem a képviselői szolgálat nehézségei és sikerei során. Ezért tartozom a legnagyobb köszönettel Önök, mint Választópolgárok (de inkább, mint Barátaim) és minden kiskunfélegyházi polgár felé! De köszönettel tartozom azért is, mert sokan megosztották velem gondolataikat, javaslataikat, kerestek, amikor gondjuk volt, akár magánjellegű, akár közügy. Az önkormányzati választáson a megyei listára leadott FIDESZ-KDNP szavazatok nagy aránya miatt a jövőben Bács-Kiskun megyei önkormányzati képviselőként képviselem Önöket és immáron kicsit tágabb környezetemet. Ezért is hálás vagyok! Garantálom, hogy mindenkor elérhető maradok a Bankfalui, a Zöldmező lakótelepi, a külterületi és minden kiskunfélegyházi számára egyaránt. A jövőbeni munkám során is a szülővárosom érdekeit fogom képviselni.

 

2018. április 8-án országgyűlési képviselőválasztást tartottak Magyarországon. A FIDESZ –KDNP ismét jelentős többséggel kapott felhatalmazást az ország vezetésére. Köszönjük mindenkinek a támogatást! 2019. májusában az Európa Parlamentbe delegáltunk nagy többséggel FIDESZ és szövetségeseinek képviselőit. Az önkormányzati választás is jelentős kormánypárti többséget hozott. Véleményem az, hogy lehetőségünk és kötelességünk, hogy döntésünket kifejezve mindenkor részt vegyünk a demokratikus választásokon.

Az elmúlt években a FIDESZ-KDNP kormány aktív munkájának eredményeképp a magyar nemzet kiemelkedő területein változások léptek életbe. Mára a kormány döntései beértek, és az ország elindult egy fejlődő pályán. Ezt mostanra a lakosság egyre szélesebb köre is érzékelheti, hiszen kulcsszavakban felsorolva is sokáig tart elmondani azokat az intézkedéseket, amelyek kihatnak a mindennapjainkra.

Az intézkedéseknek köszönhetően települések is fejlődni tudnak: Kiskunfélegyháza adóssága 2014 elejére teljesen eltűnt. 2014-ben a jelenlegi városvezetés több száz millió forint megtakarítással vette át a város gyeplőjét. A sportcsarnok felépítésére a baloldali városvezetés által felvett kölcsönt szintén nem olyan régen átvállalta a FIDESZ-KDNP kormány.

Adósságaink átvállalásával a kamatfizetési terheink is megszűntek, de a városban működő, illetve betelepülő új gazdasági társaságok is érezhetően jól, s jobban teljesítenek, ami az adóbevételeken is látható. A beruházásokra biztosított források is jelentősen nőttek. Ezek eredményeképpen lehetősége nyílt a városnak olyan költségvetéseket alkotni, amely már nem a város megmaradásáért kell, hogy küzdjön, hanem építkezni is tud.

A napi életünk során is tudjuk sorolni az eredményeket a bérfejlesztésektől elindulva, a munkalehetőségek bővülésén át, a családtámogatásokon keresztül, az országos közbiztonsági helyzetünk javulásáig bezárólag.

A történelmi helyzetünket, az évszázados elnyomásunkat, nemzetünk szétszabdalását alapul véve nem hasonlíthatjuk magunkat a gyarmatosító, elnyomó, korai gazdasági fejlődésen átesett, nyugati országokhoz. A kétezres évek elején az internet és közösségi média elterjedésével kinyílt a világ mindenki előtt és globális szemlélettel kezdtünk el élni. Döntéseik során a magyaroknak azt kell figyelembe venni, hogy a történelmünket, globális méretünket tekintve az elmúlt időszakban a legtöbb mutatóban növekedést értünk el, országunk fejlődött. 2010 óta nemzetállamban gondolkodunk! Minden magyar ember fontos része, erőforrása a nemzetnek, éljen, dolgozzon bárhol a világban, legyen bármilyen a vallása, etnikai hovatartozása. E szemlélet azonnal stratégiai erősödést hozott hazánk számára. Azzal, hogy kiállunk érdekeinkért, megvédjük minden fórumon a magyar nemzetet, és hogy kinyitottuk gazdasági kapcsolatainkat a világ számára, szintén stabilabbá vált hazánk. A fejlődés legfőbb keretét a pénzügyi helyzetünk stabilizálása és a gazdaságunk új alapokra helyezése adja: az államadósságunkat folyamatosan csökkentjük, annak finanszírozása mostanra hazai kézben van, a külföldi kitettségünk csökkent, a közműrendszereinket szintén magyar köztulajdonba vettük, a gazdasági növekedésünk az európai unió növekedése felett van. A magyar „tőkés társadalom” erősítése révén kiszolgáltatottságunk a külföld felé csökkent, egyre több mindenben önállóvá tudunk válni, sőt nemzetközi befektetéseink révén a világ több részén jelen vagyunk. Ez az irány a jövőbeli fejlődésünket alapozza meg, amely a társadalom minden rétegére pozitív kihatással lesz.

Természetesen sok mindenben feltehetjük a kérdést, hogy azt miért így, azt miért úgy teszik a döntéshozók, a források elosztását - sportpálya kontra egészségügy? -  is sokan másképp képzelik el. Mindent azonnal szeretnénk. Valóban van még közös feladatunk! Fontos lenne, hogy még egységesebben gondolkodjunk és képviseljük hazánkat, hogy az egészségügy tovább javuljon, az oktatás, a speciális tudásalapú gazdaság fejlődjön, a környezetvédelem új szemléletet vegyen, hogy a biztonságpolitikai eredményeinket megőrizzük, hazánkat megvédjük!


A jövőben azt kérem a 6-os számú választókörzet és Kiskunfélegyháza lakóitól, hogy e gondolatokat és Petőfi Sándor szavait is tartsák szem előtt véleményformálásuk, mindennapjaik döntéshozatalai során. Ha így teszünk, akkor a mainál is eredményesebben építhetjük közösségeinket. Bízzunk egymásban, bízzunk magyar embertársainkban! Generáljunk egészséges, partneri viszonyon alapuló vitákat, fogadjuk el a másképp vélekedők gondolatait is! Bízzunk a döntéshozatalba delegáltakban, akik a Magyar Kormánnyal együttműködve meg tudják védeni hazánkat. A világpolitikai, világgazdasági pozíciónk erősítésével pedig mind nemzetünk, mind annak alapegységei, a családok és az egyének is gyarapodhatnak.

Minden kiskunfélegyházi polgárnak sikereket és jó egészséget kívánok a jövőben!

Dongó József volt önkormányzati képviselő - 6-os számú választókörzet
(Bankfalu, Zöldmező lakótelep, II., IV., V., VI., VII., VIII. körzet)

Elérhetőségeim:
 [email protected]
                                06/20-318-5890
 

„Nem vagyok csillag, csak rőzsetűz, de az amíg ég, meleget tud adni.”
(Móra Ferenc)

 

Kövessen minket a Facebookon is!