Helyi hírek 2019. november 15. 07:30

Körkérdés: Hallott-e a vasútállomás felújításának tervéről?

Képgaléria
Körkérdés: Hallott-e a vasútállomás felújításának tervéről?
A MÁV tervei között szerepel 50 vasútállomás felújítása 2023-ig. Ebbe a programba a félegyházi állomás is bekerült. A modernizálás érinti többek között a nyílászárókat, a várótermi bútorzat cseréjét, akadálymentes mosdó kialakítását, peronok javítását. Emellett egységes utasbeállók telepítését, valamint utastájékoztató vitrinek kihelyezését, illetve világításkorszerűsítést és az Izsáki úti hármas átjáró burkolatának javítását.

Kiss Ákos Jenő (65)

A közlekedésünk szerves részét képezi a vasút. Az állomások megóvása, az utaskényelmi szempontok javítása fontos feladat. Régi az épület, így a modernizálás ráfér mindenképpen. Évekkel ezelőtt nagy volt az élet az állomáson, étterem, büfé és fodrászat is működött ott. Azóta sokat változott a világ, de az értékeinket, így a vasútállomást is meg kell óvni.


Keleti László (65)

A modernizálásra szükség van. Remélem ennek hozományaként a vasút munkája és pontossága is javulni fog. A félegyházi állomáson nagy belső terek vannak, ezeknek az ésszerű és praktikus kihasználására is fektetnék hangsúlyt. A nyílászárók cseréje, az utasbeállók telepítése a peronoknál mind-mind lényegi szempont. Per pillanat jó szellős és nyirkos az állomási váróterem. Annak is örülök, hogy a vasúti átjárókat javítják. Az Izsáki úti átjárót eléggé gyakran használom. Nagyon hepehupás, óvatosan lehet közlekedni ott. Napi szinten nagy forgalom megy át rajta.


Eötvös Ferenc (86)

Szerintem nem létszükséglet az állomás modernizálása. Elsőként a vasúti sínpályákat javítsák meg. Nézzék meg a Csongrád-Szentes vonalat, döcög rajta a vonat. Nem mindenki az IC-n jár, az egyéb kisebb vonalak karbantartására fordítanám inkább a pénzösszeget. Az állomáson várakozni lehet. Én nem várakozni, hanem haladni szeretnék. Minőségi közlekedést a vonatok és a sínpályák felújításával lehetne elérni.

T. Csaba (49)

Örülök a vasútállomások modernizálásának. Országszerte ráfér már, szerencsére a félegyházi állomás sem marad ki a programból. A vonatközlekedést a mai napig nagyon sokan használják. Ugyan vannak hibái, mint minden tömegközlekedésnek, ennek ellenére fontos szerepet tölt be.

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!