Helyi hírek 2019. november 22. 08:30

Helyi vállalkozók is részt vesznek a bizottsági munkában

Helyi vállalkozók is részt vesznek a bizottsági munkában
A szakbizottságok összetételéről is döntött egyebek mellett október 24-én megtartott alakuló ülésén Kiskunfélegyháza képviselő-testülete. A bevált gyakorlat szerint ezúttal is bevonták külső bizottsági, azaz nem képviselő tagként a bizottsági munkába néhány félegyházi székhelyű vállalkozás vezetőjét. Dr. Szalai Zsolt, a helyi székhelyű Szalai-Busz Kft. ügyvezetője például a gazdasági bizottság döntéseit segíti a jövőben gyakorló cégvezetői tapasztalataival. Egészen pontosan: már túl is vannak az első bizottsági ülésen.

A jogi végzettségű cégvezető Félegyházán született, itt nőtt fel, járt általános iskolába, és végezte el középiskolai tanulmányait. A Szegedi Tudományegyetemen megszerzett jogi diplomával a szülőváros polgármesteri hivatalában helyezkedett el jogi előadóként 2004-ben. Szakmai tapasztalatot és sok-sok ismeretséget, barátságot szerzett az itt töltött négy év alatt, de 2008-ban átigazolt a családi vállalkozáshoz, ahol édesapja és ő is ügyvezetői feladatokat lát el. A személyszállítással foglalkozó cég ma már 50 feletti munkavállalóval és több mint 50 autóbusszal dolgozik. Tevékenységük ezer szállal kötődik Félegyházához. Tavaly tavasz óta például ők működtetik az önkormányzattal kötött szerződés értelmében a kecskeméti és félegyházi kórházakat összekötő kórházjáratot.

Mint dr. Szalai Zsolt elmondta, a jelenlegi városvezetéssel a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület megalakulásakor kerültek kapcsolatba. Azért vállaltak partnerséget az egyesülettel, mert annak törekvései, várost érintő fejlesztési tervei, gazdasági szemlélete találkozott az ő értékrendjükkel.

– Az elmúlt öt év együttműködése és a Félegyháza fejlődésében tapasztalt eredmények megerősítettek ebben. Örömmel dolgoztam együtt a városvezetéssel, az önkormányzati dolgozókkal és a képviselőkkel már az előző ciklusban is, mert haladó szellemű, a fejlesztésekre fogékony csapatnak tartom őket. Ugyanakkor gyakorló cégvezetőként talán olyan nézőponttal tudom gazdagítani a bizottsági munkát, ami hozzájárulhat a körültekintő, a város hasznát szolgáló döntések előkészítéséhez. Szívesen veszek részt egy olyan grémium munkájában, amely meglátásom szerint minden körülmények között Félegyháza érdekeit tartja szem előtt, ezért mondtam igent, amikor felkérést kaptam a külső bizottsági tagság folytatására.

 

Kövessen minket a Facebookon is!