Helyi hírek 2019. november 20. 10:00

Új zebra az ötösön

Új zebra az ötösön
Zebrát építettek az OTP-nél a régi ötös főútra. Csányi József szerint a gyalogosok régi kérése teljesült ezzel. A polgármester hozzátette azt is: egy zebraépítés korántsem annak felfestéséből áll, hiszen az néhány perc alatt kivitelezhető lenne. Ehhez képest egy új gyalogátkelőt meg kell például terveztetni, engedélyeztetni, ki kell táblázni, meg kell világítani, akadálymentesíteni szükséges nemcsak a kerekesszékeseknek, hanem a vakoknak és gyengénlátóknak is. Mindez sok idő, és több millió forintos tétel, ami most a Zöld város keretében vált lehetővé.

– Kissé talán lassítani fogja a forgalmat az új gyalogosátkelő, de nem sokkal a lámpás kereszteződés előtt ez nem is olyan nagy probléma. Felgyorsult a világ, és ez számos ponton változást hoz az életünkbe. Többek között abban, hogy a gyalogosok is a legrövidebb, leghatékonyabb útvonalakat keresik, és használják. Így alakult ki az OTP-nél a szokásjog alapján egy átjáró, amit – bár mindössze egy saroknyira van a felfestett, lámpával védett átkelőtől és a jelentős forgalom miatt veszélyes is – nagyon sokan használtak. Annyi év után most sikerült úgymond hivatalossá tenni a bejáratott útvonalat. Használják biztonsággal a félegyházi gyalogosok! – mondta el az új zebra kapcsán a polgármester.

Csányi József hozzátette azt is, hogy ez csak az első lépés a Zöld város projekt kapcsán a belváros közlekedésének újragondolásában. A folytatásban a Kazinczy és a Korona utcákat is szeretné a város rendbe tenni, beleértve a közlekedési rendet, a parkolók és járdák rendezését. A Korona utcai buszváró például kikerül az ötös főútra, a helyén pedig parkolókat alakítanak ki. A zöldfelületet is rendezni szeretnék, amibe új fák ültetése is beletartozik.

 

Kövessen minket a Facebookon is!