Helyi hírek 2019. november 22. 17:30

Malom szalon a Kiskun Múzeumban

Képgaléria
Malom szalon a Kiskun Múzeumban
Hatalmas érdeklődésnek örvendett a kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum Malom szalon című programja. A Márton-nap apropóján megrendezett összejövetelen a nyugdíjastól a totyogós csecsemőig minden korosztály képviseltette magát.

A november 20-i esemény fő érdekessége, hogy a Gedeon Birtok díjnyertes borait kóstolhatták meg a finom nedűk kedvelői. A borászat tulajdonosa hat fajta borral készült, amelyeket egytől egyig bemutatott. A sort egy könnyed, gyöngyöző bor indította, majd egy, az Alföldön elterjedt Kövidinka követte. A sokak által fröccsként is kedvelt Irsai Olivér volt a harmadik bor. A Rajnai rizling is nagy népszerűségnek örvendett. Az utolsó előtti tétel már a rozék világába kalauzolta a vendégeket. Végül a vörösbor zárta a kínálatot, egy Merlot-val. A borkorcsolyák sem maradhattak ki a felhozatalból. Csipegetni lehetett tepertős pogácsából, a zsíroskenyérből, vagy a sajtosstangliból.

A Kiskun Múzeum Baráti Köre által szervezett találkozón Mészáros Ferencné részletesen ismertette a magyar borkultúra történelmét, majd Garai Istvánné, nyugalmazott igazgatónő a Márton-nap eredetéről mesélt.

V. B.

 

Kövessen minket a Facebookon is!