Helyi hírek 2019. november 21. 15:00

Játékosan készültek fel a bűnelkövetők ellen

Képgaléria
Játékosan készültek fel a bűnelkövetők ellen
Bűnügyi szempontból még mindig a nyugdíjas korosztály a legveszélyeztetettebb. Éppen ezért a helyi rendőrkapitányság 2017-ben elindított egy olyan felvilágosító, figyelemfelkeltő programot a Nyugdíjas Akták című előadással. Tavaly az Antibetyár programmal folytatódott a bűnmegelőzés elleni küzdelem, melynek a Kiskun Múzeum adott otthont. Idén november 20-án a művelődési központban egy játékos kvízbe rejtett programmal folytatódott a sorozat, amely elsősorban arra hivatott, hogy felhívja a figyelmet azokra a mozzanatokra, amelyek segítik a trükkös csalók felismerését, a betöréses lopások elleni védekezést.

A bűnmegelőzési program házigazdája dr. Horváth-Rekedt Gréta, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója és Gulyás Réka programszervező volt, a zsűrit pedig Timafalvy László ezredes, kapitányságvezető, Mahlaj Róbert r. alezredes és Bodor Mariann programszervező alkották.

Dr. Horváth-Rekedt Gréta rendőr főhadnagy köszöntőjét követően Timafalvy László kapitányságvezető szólt a megjelentekhez: - Mivel ezek a programok sokkal hatékonyabbnak bizonyultak bűnmegelőzési szempontból, mintha egy-egy nyugdíjas klubba ellátogatunk volna, úgy gondolom, hogy ez a vetélkedő is meghozza a várt eredményt. Mindezt az a tény is alátámasztja, hogy Kiskunfélegyházán az utóbbi években folyamatosan és jelentősen csökkent a bűncselekmények száma. Sőt kihangsúlyozom azt, hogy az utóbbi időszakban egyáltalán nem történt olyan bűncselekmény, melyet kifejezetten idősek sérelmére, például trükkös lopásokkal követtek volna el – mondta el a játékos délelőtt nyitányaként Timafalvy László.
        

Kövessen minket a Facebookon is!