Helyi hírek 2019. november 25. 07:30

A MárkusZínház vendégeskedett városunkban

Képgaléria
A MárkusZínház vendégeskedett városunkban
Kiskunfélegyházán vendégeskedett a MárkusZínház a legkisebbek örömére. A Móra Ferenc Művelődési Központ dísztermében megtartott óvodásoknak és kisiskolásoknak szervezett előadáson a nevetés és a móka sem maradhatott el. A díjnyertes társulat a nézőket is bevonta a fondorlatos és természetesen boldog véggel befejezett történetbe.

A november 21-én bemutatott Égigérő fa Benedek Elek nyomán készült és a tipikus magyar népmesei elemeket tartalmazta. Volt szerelem, megpróbáltatás és sárkány is.

Az öreg király egyetlen leányát hirtelen forgószél ragadja el. Majd az elkeseredett uralkodó azt is megígéri, hogy az a daliás lovag, aki visszahozza elveszett leányát, elnyeri méltó jutalmát, vagyis a királyságát és a királykisasszony kezét. Számos herceg, lovag veszik oda a feladatban. Jánoska az egyetlen, aki a háromfejű sárkányt legyőzve hazaviheti Gyöngyvirág királykisasszonyt. A király boldog, hiszen minden jó véget ér. Az ifjú párnak hét országra szóló lakodalmat szerveztek és boldogan éltek, amíg meg nem haltak.

V. B.


Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!