Helyi hírek 2019. november 26. 13:00

Körkérdés: Milyen a félegyházi közlekedési morál?

Képgaléria
Körkérdés: Milyen a félegyházi közlekedési morál?
A folyamatosan növekvő forgalom egyre óvatosabb közlekedést igényel a belvárosban. A kerékpárosoknak, a gyalogosoknak és az autósoknak egyaránt figyelniük kell egymásra a biztonságos közlekedésért, a balesetek megelőzése érdekében. Heti körkérdésünkben arra keressük a választ, hogy milyennek tartják az itt élők a félegyháziak közlekedési morálját.

Varga Imréné (65)

Gyakran közlekedek gyalogosként a belvárosban. Átengednek a zebrákon. Bár az újat még nem próbáltam ki, de nem hiszem, hogy ezzel gond lenne. Az autósok figyelnek a gyalogosokra, a kerékpárosokkal viszont elég sok gond van. Sokszor össze-vissza hajtanak, mennek az út közepén, a járdán és egyéb helyeken. Ennek oka az is lehet, hogy egy részük nem ismeri a KRESZ-t. A személygépkocsival közlekedők közül néhányan figyelmen kívül hagyják a parkolási szabályokat, és nem figyelnek egymásra. 

 

Csényi Lászlóné (66)

Azt tapasztalom, hogy kevésbé nézik a félegyházi autóvezetők a zebrákat. Nem nagyon lassítanak, vagy csak az utolsó pillanatban. Nem érzem magam biztonságban sokszor. Nem tudom, hogy megállnak-e előttem, vagy sem. Az autósok fejében kellene elsősorban rendet tenni. A zebra mindenhol zebra, akkor is, ha rövid szakaszon belül több is van. Az új zebrával várhatólag jobb lesz a helyzete a gyalogosoknak. A Korona utcánál nagyon sokan átszaladoztak a főúton, veszélyessé vált a közlekedés. Emellett a kerékpárosok egy része a mai napig sem tanulta meg, hogy a zebrán tolni kell a biciklit és le kell róla szállni. Gyakran csak kanyarodnak és már mennek is a zebrán keresztül.

 

Samu Imréné (84)

Piacnapon vagyok bent, elsősorban a városközpontban. A forgalom ilyenkor elég nagy, de úgy hiszem, a közlekedésben figyelnek az emberek egymásra. Javult valamelyest a közlekedési morál. Inkább menjünk lassabban, megfontoltabban. A kapkodásokból, a hirtelen irányváltásokból adódnak a balesetek általában.

 

Tímár Mária (70)

Az új zebra nagyon tetszik, használtam is már. Szerintem annyira még nem ismerik, többen lehet, csak későn veszik észre. El kell telnie egy kis időnek, hogy mindenki jól használja. Sokan megszokásból vezetnek, új szituációt eredményez a közlekedésben, amire figyelni kell. Nagyon szükséges volt, ideje volt már ide tenni egy zebrát. Remélem, mindenki szabályosan megy át rajta, illetve szabályosan közelíti meg.

G. Z. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!