Helyi hírek 2019. november 27. 08:30

Maradandó élményt nyújtott a gyerekeknek a Muzsikás Együttes

Képgaléria
Maradandó élményt nyújtott a gyerekeknek a Muzsikás Együttes
A Batthyány iskolába is ellátogatott a Muzsikás Együttes. A zenészek több, mint 10 éve járják az ország általános- és középiskoláit a Rendhagyó énekóra programmal. Céljuk, hogy zenei élményhez juttassák a nebulókat . Meggyőződésük ugyanis, hogy a zene befogadásának képessége jótékony hatású nem csupán az általános műveltségi szint emeléséhez, hanem a testi - lelki harmóniához is. A zsúfolásig telt aulában a Kárpát-medencei hagyományos népzene egyszerre ősi és modern dallamai csendültek fel.

A Muzsikás együttes 1973 óta működő nemzetközi hírű Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar népzenei együttes. 2008-ban a legrangosabb nemzetközi világzenei elismerésének, a World Music Expo WOMEX-díjának kitüntetettje volt, amelyet 2008. november 2-án, ünnepi hangverseny keretében vették át Sevillában.

A Muzsikás mélyen belemerül a közép-európai történelem gyökerébe azáltal, hogy a zsidó, az oszmán, a habsburgi és a cigány hatásokat ötvözi, hogy gazdag, összetett és rejtélyes erdélyi hagyományt teremtsen a világ számára. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!