Helyi hírek 2019. november 29. 07:30

Jótékonysági bál a Darvasban

Képgaléria
Jótékonysági bál a Darvasban
Jótékonysági bált rendeztek a Darvas Általános Iskolában november 23-án, szombaton. A bál egyfajta nyitórendezvényként szolgált, ugyanis az iskola jövő nyáron lesz negyven éves, amihez a jótékony program kiváló lehetőséget kínált. 

Az intézmény első igazgatóját 1980 nyarán nevezték ki, utána kezdődött meg az oktatás megszervezése. Azonban az építkezés az első tanévre nem ért véget, hiszen nem készült el az intézmény teljes szárnya. Így akkor még a Bajcsy iskolába is jártak a Petőfi lakótelep kisdiákjai. Ennek apropóján kétéves rendezvénysorozattal emlékeznek a születésnapra.

A bálon kívül más programmal is készülnek a méltó visszatekintés alkalmából. Az intézmény célja, hogy ismét a város és a lakótelep kulturális központjává váljon. A legközelebbi esemény is ezt a célt szolgálja, hiszen a februári farsangi felvonulással sok embert kívánnak megszólítani az óvodások, a bölcsődések és a volt diákok bevonásával. Erre a célra egy színházterem épül. A bálon megalapították a Darvas alumnit, azaz a volt darvasos diákok közösségét. A bál bevételét iskolai légkondicionáló berendezések vásárlására fordítják. 


Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!