Helyi hírek 2019. november 29. 10:30

A közismert természetjáró filmek készítőjére emlékeztek

Képgaléria
A közismert természetjáró filmek készítőjére emlékeztek
Rockenbauer Pál Emlékestet tartott a népszerű természetjáró, világutazó, televíziós szerkesztő halálának 32. évfordulójának tiszteletére a Kiskun Természetbarát SE. A természetfilmek készítésének rejtelmeibe is bepillantást nyerhetett a hallgatóság a művelődési központban.

A kulisszatitkokról Gyenes Károly rendező, televíziós szerkesztő mesélt érdekes történeteket, és mutatott be egy dokumentumfilmet a közönségnek. A természetjáró filmes munkásságát Bozó Lajos, az egyesület elnöke és Csányi József polgármester méltatta a filmrészletek bemutatása előtt. 

– Rockenbauer Pál örök emlék nekünk, hiszen vannak köztünk olyanok, akik az én korosztályomat képviselik és még személyesen is ismerhették őt. Sajnos azonban sokan vannak olyanok is, akik már ezt nem mondhatják el. Azonban a munkája fennmarad. Méltán bizonyítja ezt egy kedves emlékem, mikor a móravárosi pihenőparkban Rockenbauer Pál emlékhelyét meglátogatva, egy 20 éves fiatalember beszélt róla olyan áhítattal és elragadtatással, mintha legkedvesebb barátjáról szólna. Ebből is látszik, hogy munkássága által Pali tovább él közöttünk – mondta köszöntő beszédében Bozó Lajos, a Kiskun Természetbarát SE elnöke.

A polgármester méltatásában azt emelte ki, hogy a mai világban, amikor a természet védelme és a föld értéke ilyen fontos figyelmet kapott, egyre hangsúlyosabban kell nekünk is ez irányban lépnünk. – Épp ezért örültem meg nagyon Herédi Éva megkeresésének, aki megosztotta velem ennek az estnek az ötletét. Külön öröm számomra, hogy a megemlékezés előadója a félegyházi születésű Gyenes Károly televíziós szerkesztő.

Az emlékest a Móravárosi Pihenőparkban található Rockenbauer Pál emlékműnél kezdődött ahol a megjelentek elhelyezték tiszteletük koszorúit és mécseseit.

Kövessen minket a Facebookon is!