Helyi hírek 2019. december 1. 07:30 Forrás: Szent István Templom

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Advent első vasárnapja – 2019. december 1.

1. Köszönetet mondanak mindazoknak, akik az elmúlt hétvégén a TESCO áruházban tartós élelmiszervásárlással segítették a Szent István Karitász csoport karácsonyi jótékonysági akcióját.

2. Vasárnap délután 5 órakor szentségkitétellel kezdődik az első vasárnapi szentségimádás.

3. Az adventi időben hétköznap reggelente csak 6 órakor lesz szentmise.

4. December 5-én, csütörtökön délután 4 órakor szentségkitétellel csendes szentségimádás kezdődik papi és szerzetesi hívatásokért.

5. Egyházközségi Mikulás keresi fel azokat a családokat, akik ezt kérik december 6-án, pénteken este. Az érdeklődő családok szerda estig jelentkezzenek a plébánián.

6. A második adventi gyertyát gyújtják meg december 7-én, szombaton 16.30-kor a városháza előtt. A szervezők mindenkit szeretettel várnak.

7. Ugyancsak december 7-én, szombaton este 6 órakor szentmisével kezdődően folytatódik a Szentségimádás iskolája a templomban. Hívnak és várnak mindenkit.

8. Adventi hangversenyt tart a templomban a Batthyány Lajos Általános Iskola december 13-án, pénteken délután ½ 4-től.

9. A Zenebarátok Kórusa december 15-én, vasárnap 4 órakor tartja adventi hangversenyét a Szent István Templomban. Hívnak és várnak mindenkit.

10. December 19-én, csütörtökön este 6 órakor Zséda koncert lesz. A belépés díjtalan.

11. Adventi lelkigyakorlatos beszédek lesznek december 20-21-22-én, pénteken, szombaton és vasárnap az esti szentmisében. A beszédeket Ghie Marcell verbita atya mondja. Kérik a kedves híveket, a lelkigyakorlat alatt végezzék el karácsonyi szentgyónásukat.

12. Írják a jövő évi szentmiséket. Kérik, hogy akik szeretnének szentmisét mondatni, menjenek be a plébániára!

13. Közeledik az év vége. Kérik a kedves híveket, hogy aki még nem fizette be az egyházi adót, fizesse be. Az egyházi adót be lehet fizetni a plébánián, vagy postai csekken, amelyek az újságos asztalról elvihetőek.

14. Várják a plébánián azokat a jegyespárokat, akik a Szent István Templomban szeretnének egyházi házasságot kötni 2020-ban.

15. Betlehemkészítő pályázatot hirdetnek. Bárki pályázhat tetszés szerinti anyagból készített betlehemmel. Az elkészített pályaműveket december 22-éig kérik bevinni a plébániára!

 

Kövessen minket a Facebookon is!