Helyi hírek 2019. december 1. 10:00 Forrás: Sarlós Boldogasszony Templom

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Advent első vasárnapja – 2019. december 1.

1. Kedden Xavéri Szent Ferenc emléknapja, pénteken Szent Miklós püspök emléknapja, szombaton pedig Szent Ambrus püspök és egyháztanító emléknapja lesz.

2. Ma Advent első vasárnapja van. Használjuk ki a karácsonyi készület idejét, hogy az őszinte bűnbánat és a jócselekedetek által valóban ünnepi díszbe öltöztethessük lelkünket, s a Jézussal való találkozás öröme tegye teljessé készületünket.

3. Az adventi időszakban hétfő kivételével hétköznaponként reggel 6 és este 6 órakor lesznek a szentmisék. Szeretettel hívnak mindenkit a hajnali Roráte-misékre, hogy közös imádsággal és a kegyelmi ajándékok vételével indíthassák a karácsonyi készület napjait. A hajnali misék előtt, szokás szerint 5.25-től szentségimádást tartanak és elimádkozzák az irgalmasság rózsafüzérét.

4. A héten folytatják a karácsonyi tartós élelmiszergyűjtést a templomban, hogy minél több és tartalmasabb csomagot tudjanak összeállítani a rászoruló családoknak.

5. Ma, december 1-jén, délután 5 órától imaórát tartanak a papi és szerzetesi hivatásokért.

6. Hétfőn ½ 6-kor Bibliaóra lesz a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

7. Kedden és pénteken 9-től 11 óráig van nyitva a Jókai utca 1. szám alatti Karitász bolt. A héten ingyenes ruhaosztást lesz. Szeretettel várják az érdeklődőket.

8. Csütörtökön elsőcsütörtök lesz, a betegeket otthonaikban felkeresik.

9. Pénteken elsőpéntek lesz, szentségimádásra napközben lesz lehetőség az esti szentmiséig.

10. December 7-én, szombaton délután ½ 5-kor gyújtják meg a második adventi gyertyát a városháza előtt. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

11. Az adventi lelkigyakorlatot december 16-án, 17-én, és 18-án reggel 6 órakor a Roráte-mise keretében tartják. A triduum előadója Hajagos Gyula plébános úr lesz.

12. Szombaton, a Szent István Templomban, az este 6 órai szentmise keretében és azt követően tartják a Szentségimádás iskolája című kurzus következő összejövetelét. Szeretettel hívnak mindenkit, hogy elmélyültebben és személyesebben gyakorolhassák imaéletünket az Oltáriszentség előtt.

13. Akik még nem rendezték idei egyházi adójukat és van rá lehetőségük, azokat kérik, hogy a következő hetekben a plébánia irodájában tegyék ezt meg. Gondoskodó szeretetüket hálásan köszönik!

Áldott vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!

 

Kövessen minket a Facebookon is!