Helyi hírek 2019. december 1. 15:00

Tizedik alkalommal áll a főtéren az apostoli kereszt

Képgaléria
Tizedik alkalommal áll a főtéren az apostoli kereszt
– Eltelt egy év, újra advent első vasárnapját ünnepeljük, s vele együtt megszokott módon a jobbikos keresztállítást. Kicsiny közösségünk első közmegjelenése volt a keresztállítás, azt megelőzően a kereszt megalkotása, létrehozása. Bizony elszaladt az idő, hiszen immár 10. alkalommal áll az apostoli kereszt Kiskunfélegyháza főterén – mondta a keresztállító ünnepség megnyitójában Kollár László, a Jobbik helyi szervezetének elnöke.

– Mi is változunk, bár vannak állandó részletek, melyekre különösen odafigyelünk, és fontosságuk miatt nem engedjük csorbítani őket. Ilyen dolgok a magyarság és keresztény értékrendünk védelme, megőrzése és a hibák, a kevésbé jól működő dolgaink észrevétele, szóvá tétele, jobbító javaslataink megtétele és – amennyiben erre módunk lesz, megvalósítása is.

Már az első keresztállításkor is kijelentettük, hogy célunk az anyagias világnézet, a mindennek az árát firtató és a szerzésvágy elleni fellépés, a szeretet helyett a vásárlás démonának kielégítését célzó, legszentebb és legbensőségesebb családi ünnepünket meggyalázó élet elleni fellépés volt.

Új utakon, eddig járatlan ösvényeken kell járnunk most is. Akár egykori ellenfeleinkkel is összefogva kell tennünk a nemzetért, megkeresve azt a közös nevezőt, mely lehetővé teszi a megváltást, a békés építő munkát, s mindezt úgy, hogy megtartsuk azokat az értékeket, melyek fontosak számunkra – mondta Kollár László beszédében.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!