Helyi hírek 2019. december 5. 14:30

Zöld Esték a Zöld könyvtárban

Képgaléria
Zöld Esték a Zöld könyvtárban
December 3-án a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban került sor a Zöld Könyvtári esték rendezvénysorozat következő állomására, amelyen prof. dr. Terbe István, az MTA doktora tartott előadást Klímaváltozás és kertészet címmel. Kállainé Vereb Mária igazgató köszöntőjét követően az est nyitányaként Kelemen József, a Közép-Európa Klub elnöke ismertette a soron következő Zöld könyvtári előadások témáit.

Az előadás bevezetéseként Terbe István professzortól megtudhattuk, hogy a globális hőmérséklet az elmúlt 125 évben folyamatos emelkedést mutatott. Ezt követően az előadó a klímaváltozás mezőgazdaságra, kertészetre gyakorolt hatását mutatta be konkrét példákon keresztül. Az egyre gyakoribb szélsőséges természeti változások úgy, mint aszálykár, jégverés és fagykár, valamint az újonnan megjelenő kártevők megoldásra váró problémát jelentenek a szakemberek számára.

A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg. A következő alkalomra a Hattyúházban 2020. január 28-án, 17 órakor kerül sor Klímaváltozás – Ökológiai nyomás hatásai a mezőgazdálkodásban címmel prof. dr. Surányi Dezső tolmácsolásában.

 

Kövessen minket a Facebookon is!