Helyi hírek 2019. december 6. 13:00

Pályaorientációs szakmai nap a Platánban

Képgaléria
Pályaorientációs szakmai nap a Platánban
Nagyszabású pályaorientációs napot tartottak november 28-án, a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola Platán Utcai Tagintézményében a felső tagozatos tanulók részére. A programot azzal a céllal rendezték meg, hogy segítséget nyújtsanak az intézmény diákjainak a pályaválasztásukat érintő kérdések átgondolásához, a döntések meghozatalához.

A délelőtt folyamán a gyerekek élményszerűen ismerkedhettek meg a különböző szakmákkal, szakirányokkal. A középiskolák standjain a képzési lehetőségekről tájékozódhattak az iskola volt diákjainak segítségével. A pályaválasztási börze széleskörű kínálatából mindenki megtalálta az érdeklődésének megfelelő tevékenységet. Kiskunfélegyháza valamennyi középiskolája színvonalasan mutatta be lehetőségeit.

Az eddigi gyakorlatban elsősorban a 7-8. osztályos tanulókat segítette a tantestület a pályaválasztásban, de ma már ez a felelősségteljes döntés megkívánja, hogy 5-6. osztályos koruktól széleskörű pályaorientációs tájékoztatást kapjanak.

A nap második felében a pályaválasztási szülői értekezletet tartottak, ahol elsősorban a szülőket tájékoztatták a kiskunfélegyházi középiskolák vezetői, illetve pályaválasztási felelősei a kínálkozó továbbtanulási lehetőségekről.

Az alsó tagozat részére is tartalmas programot kínáltak a szakmai nap keretében. Követendő példának tekintik, a „csak egészséges gyermekből lehet egészséges felnőtt” üzenetet. Ennek jegyében az alsósok az egészséges életmódról, táplálkozásról hallhattak hasznos információkat, majd ezt követően meg is kóstolhatták az egészséges ételeket, italokat. A „gyógyító bocsok” program keretében a kisiskolások játékos formában ismerkedtek meg az orvosok, egészségügyi dolgozók munkájával. Egy plüss macit vizsgáltak, műtöttek, ami óriási élményt nyújtott mindenkinek. A táplálkozáson kívül a mozgás, a helyes testtartás is előtérbe került ezen a napon, rövid tartásjavító gerinctornán vettek részt a kisdiákok. A játék sem maradhatott el, a HTC VR szemüvegen keresztül fedezték fel a körülöttük lévő virtuális valóságot.

Tanárok és diákok egy kiváló hangulatú, tartalmas szakmai napot tudhatnak maguk mögött.

Kövessen minket a Facebookon is!