Program 2019. december 9. 13:00

A természet pillanatai

A természet pillanatai
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel vár minden érdeklődőt Koncz-Bisztricz Tamás kiállítására és előadására december 12-én, csütörtökön 14.30-ra a Hattyúházba.

Idén a 15 éves Koncz-Bisztricz Tamást választották a világ legjobb ifjú madárfotósának a Bird Photographer of the Year nemzetközi fotópályázatán. Az Év Ifjú Madárfotósa címet Az élet bölcsője című drónfelvételéért kapta. 

Tominak ez az első nemzetközi díja, ráadásul egy ilyen nívós pályázaton rögtön első helyezést elérni, fantasztikus teljesítmény, hiszen a BPOTY ma a világ első számú, csak madarakkal foglalkozó fotópályázata. A negyedik alkalommal meghirdetett verseny díjátadóját idén is a Birdfair szervezet nagyszabású, háromnapos fesztivál keretében rendezték meg augusztus 17-én. A Birdfair-nek ez a 31. ilyen eseménye, amit most is az angliai Rutland Vízi Rezervátumban tartottak, és ez a három nap tényleg csak a madarakról szólt. Elképesztő számú és változatosságú kiállító érkezett ide a világ minden tájáról, a művészeti kiállításoktól az eszközgyártókon át, a különféle természet- és állatvédelmi szervezetekig. És természetesen a BPOTY pályázatnak és a Birdfair eseménynek is az a célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a világ vadon élő madarainak sokszínűségére és védelmére -
írta cikkében a turistamagazin.hu.

További részletek az előadáson hallhatók. 
 

Kövessen minket a Facebookon is!