Helyi hírek 2019. december 12. 13:00 Forrás: 24.hu

Gőzerővel dolgoznak a telefonbetyárok

Gőzerővel dolgoznak a telefonbetyárok
+216-tal kezdődő tunéziai, +223-mal kezdődő mali-i és +377-es monacói számokról zaklatják a magyarokat, ráadásul nem először. A telefonbetyárok akciói az utóbbi időszakban egyre gyakrabban fordulnak elő.

A módszer nem új, szeptemberben például +377-tel kezdődő, monacói számokról csörgették a magyarokat. A trükk lényege, hogy nemzetközi telefonszámokról tömegesen hívásokat generálnak azzal a céllal, hogy azokat a fogadó fél visszahívja, de amiatt nem kell aggódni, hogy az adatainkat ellopják - írta meg a 24.hu.

A legfontosabb, hogy ha nem ismeri a hívószámot (és az külföldi), akkor ne fogadja a hívást, és semmiképp ne hívja vissza. Az sem árt, ha a hálózati mobilszolgáltatóval kapcsolatba lépünk ilyen esetben és kérjük a konkrét telefonszám blokkolását.
 Korábbi cikkükben írtak részletesen erről a csalási módszerről, amelynek lényege, hogy az ún. wangiri-hívások esetében, ha valaki visszahív egy nemzetközi telefonszámot, akkor az adott hívászónának megfelelő percdíjat kell fizetnie a kezdeményezett hívás után. A csalók visszahíváskor bár felveszik a hívást, de kicsengő hangot játszanak be, így akár több percig is tarthat a hívás, miközben a telefonálónak komoly percdíjat kell fizetni.

 

Kövessen minket a Facebookon is!