Helyi hírek 2014. szeptember 3. 08:50

Minden gyermeket fogadtak a bölcsődék

Képgaléria
Minden gyermeket fogadtak a bölcsődék
Kiskunfélegyházán a bölcsődék minden beíratott gyermeket fogadni tudnak. A Darvas téri bölcsődében még három apróságnak van férőhelye. Ezt sajtótájékoztatón jelentette be szeptember 3-án Kapus Krisztián polgármester, dr. Lajkó Norbert aljegyző és Farkasné Sipos Julianna, a Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény megbízott vezetője.

Az elmúlt hetekben fejeződtek be azok a változtatások, átalakítások- köztük a Dankó Pista utcai bölcsődében egy új csoportszoba kialakítása-, amelynek köszönhetően harminccal több, összesen 153 gyermeket tudnak fogadni az intézmények. Ez azt jelenti, hogy minden beíratott apróságnak jutott férőhely, a Darvas téri intézmény pedig még 3-4 gyerek gondozását tudja vállalni – mondta el Kapus Krisztián a sajtótájékoztatón.

Farkasné Sipos Julianna megbízott intézményvezető hozzátette: A gyermeklétszám mellett a szakmai létszám is bővült négy fővel. Ez lehetőséget biztosít arra, hogy a külön szolgáltatások is újra elinduljanak. A Darvas téri bölcsődében állandó jelleggel elérhető lesz a játszó csoport, a Dankó Pistai intézményben pedig az időszakos gyermekfelügyeletet tudják biztosítani.

A jövő évi változásokra is készül a város. A GYED extrának köszönhetően ugyanis várhatóan újabb férőhelyekre lesz szükség. Éppen ezért a hivatal szakemberei felhatalmazást kaptak arra, hogy a tervező munka elinduljon. A volt Petőfi Sándor Általános Iskola földszinti részén fognak kialakítani másfél gondozási egységet- harminc férőhelyet biztosító új bölcsődei részt -,erről dr. Lajkó Norbert aljegyző számolt be a sajtótájékoztatón.

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!