Helyi hírek 2020. február 4. 12:00

25 éves a Constantinum Katolikus Óvoda és Kollégium

Képgaléria
25 éves a Constantinum Katolikus Óvoda és Kollégium
Rendhagyó születésnapi összejövetelt tartottak február 3-án, a kiskunfélegyházi Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégium közös óvodai és kollégiumi részlegében. A rendezvény különlegessége abban rejlett, hogy az ovisok és a kollégiumban lakó diákok egy közös, mókával, játékkal, ismerkedéssel teli délelőttöt tölthettek el együtt. A közösen megélt élmények összekovácsolták a két korosztályt. A nagyok sem restelltek leülni a szőnyegre, vagy éppen a festékbe mártva krumplinyomdázni.

A különleges napról Répa Bernadett M. Anna nővér óvodavezető elmondta: – 1995. február 2-án adták át azt az épületet, amiben ma is működik ötcsoportos óvodánk, valamint a kollégiumunk. A két korcsoport ritkán találkozik, hiszen a kollégisták az éjszakát és a kora reggeli, illetve késő esti órákat töltik itt, az ovisok pedig a nap többi részét. Szerettük volna ezen a különleges napon összeismertetni a diákokat és a kicsiket. A gyerekek és a nagyok közösen festettek, tornáztak, játszottak, valamint a reggeli imán is együtt vettek részt – tudtuk meg Anna nővértől.

– Mi a kollégistákkal este, a közös vacsoránál ünnepelünk bensőségesebben, felidézve hagyományainkat, történelmünket is – tette hozzá Zsigóné Seres Judit kollégiumvezető.

A formabontó délelőtt lezárásaként a nyugalmazott pedagógusokkal együtt közös misén vettek részt a gyerekek, amelyet Rónaszéki Gábor atya celebrált és megáldotta az épületet. Ezt követően, „A mi óvodánk” rajzpályázat győzteseit is kihirdették. Természetesen ez a születésnap sem múlt el torta és gyertya nélkül.

V. B.

 

Kövessen minket a Facebookon is!