Helyi hírek 2020. február 5. 17:30

Zöld népszavazást kezdeményez az LMP

Képgaléria
Zöld népszavazást kezdeményez az LMP
Sajtótájékoztatót tartott Kiskunfélegyházán február 4-én Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke és Kis-Szeniczey Kálmán, a helyi szervezet elnöke. Bejelentették, hogy a párt zöld népszavazást kezdeményez, mert szerintük a kormány csak kommunikációs szinten akarja megnyerni a környezetvédelmi ügyeket és az éghajlatváltozással kapcsolatos kérdéseket, de ennek érdekében nem történnek érdemi intézkedések.

Példaként említette, hogy év elején a kormány elfogadott egy átfogó klímastratégiát és cselekvési tervet, amely megfelel az uniós elvárásoknak, de ebben olyan célokat tűztek ki, amelyeket már 2013 végére teljesített az ország. És míg az unió a megújuló energia felhasználásának arányát 32 százalékban határozta meg, Magyarország megelégszik a 21 százalékkal, amelyet a naperőművekkel kívánja elérni, miközben a szélerőművek telepítését nem segíti hatékonyan.

Kis-Szeniczey Kálmán a sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy Félegyházán szeretnének elindítani egy babaprogramot, ami azt jelentené, hogy minden újszülöttnek ültessünk egy fát, akár közterületen, vagy lakásunk kertjében. Ennek lehetőségéről és kivitelezéséről a képviselő-testület következő ülésén születik döntés.
 

Kövessen minket a Facebookon is!