Helyi hírek 2020. február 5. 15:00

Merd megengedni magadnak

Képgaléria
Merd megengedni magadnak
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár adott helyet február 4-én, kedden dr. Domján Mihály tanácsadó szakpszichológus, családterapeuta, blogger előadásának Önbizalom és motiváció címmel.

A teltházas eseményen többek között választ kaptunk arra, hogy miért fontos, hogy tisztában legyünk értékeinkkel, képességeinkkel, hiszen ez az alapja az egészséges önbizalomnak. Az előadó szerint meg kell tanulnunk nemet mondani, vállalni saját magunkat. Feloldozást kaptunk például olykor egy tábla csokoládé, tejszínhabos kávé elfogyasztását illetően, hiszen – ahogy dr. Domján Mihály fogalmazott – fontos, hogy időnként saját magunkat is tudjuk jutalmazni.

Befejezésül a szakpszichológus a következő útravalóval zárta előadását: – Azt kívánom, hogy merd megengedni magadnak, hogy neked vannak értékeid és tehetséged. Merd azt megélni önmagad előtt, hogy neked van erőd és arra születtél, hogy Te stabilizáld a környezetedet, ne pedig téged húzzanak. Ehhez nem kell az, hogy gazdag legyél vagy szegény… hanem, hogy magaddal rendbe legyél és elfogadd azt, aki te vagy.

Fotó: Fantoly Márton

 

Kövessen minket a Facebookon is!