Közélet 2014. szeptember 3. 17:30

"Kiskunfélegyházán a helyzet fokozódik"

"Kiskunfélegyházán a helyzet fokozódik"
A címben szereplő mondattal kezdte sajtótájékoztatóját szeptember 2-án dr. Kerényi János. A Fidesz regionális pártigazgatója azért tartotta fontosnak a sajtóval való találkozást, hogy tisztázza a Félegyházán kialakult helyzetet, miszerint pártja szövetségese, a Nemzeti Fórum is önálló polgármester- és képviselőjelölteket indított.

Kerényi János kifejtette: az önkormányzati választások idején kiéleződhetnek a helyi problémák, ellentétek. Nem jellemző, de előfordul, hogy a szövetségi rendszeren bizonyos repedések keletkeznek. Térségünkben Gyomaendrődön és Békésen a KDNP indított polgármester- és képviselőjelölteket a Fidesz mellett. Kiskunfélegyházán a Nemzeti Fórum döntött úgy, hogy Csányi Józsefet polgármesterként indítja, és valamennyi körzetben állított önálló jelöltet is. „Természetesen mi ezt tudomásul vesszük, és sok sikert kívánunk nekik a választásokhoz” - tette hozzá a regionális pártigazgató.

A Fidesznek az a célja, hogy megszerezzék a félegyházi polgárok bizalmát, és ennek érdekében szeretnék a kampányt tisztességes eszközökkel folytatni, és erre kérik a vetélytársakat is – mondta el Kerényi János. Emellett hangsúlyozta, hogy a Fidesz polgármesterjelöltje Kapus Krisztián, a mögötte álló jelöltlista pedig a Fidesz jelöltlistája. Csányi József a Nemzeti Fórum jelöltje éppúgy, mint a mögötte felsorakozó képviselőjelöltek. A Nemzeti Fórum jelöltjeit ugyanúgy vesszük, mint bármelyik pártformációét – tette hozzá.

Kerényi János elmondta: amikor Félegyházán Fidesz-tagok indultak képviselőjelöltként a Nemzeti Fórum színeiben, egy automatizmus indult el: a bejelentéssel egyidőben kizáródtak a Fideszből. "Ehhez nem kell semmiféle alapszervezeti döntés!" "Abban a pillanatban, amikor elindultak a Fidesz jelöltekkel szemben, tagsági viszonyukat megszüntnek tekintjük, és semmiféle testületi döntésben nem vehetnek részt."- hangsúlyozta a regionális pártigazgató.

xxx

Szeptember 3-án kaptuk a hírt: a Fidesz kiskunfélegyházi elnöksége szeptember 3-i ülésén a helyi szervezet ügyvezetőjévé választotta Dongó József alelnököt, aki ezt afeladatot a következő tisztújításig fogja ellátni.

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!