Helyi hírek 2020. február 9. 14:00

Körkérdés: Házasságpárti-e?

Képgaléria
Körkérdés: Házasságpárti-e?
Élettársi, vagy házassági kapcsolat? A családalapítás kitolódásának köszönhetően egyre később házasodnak a mai fiatalok. Körkérdésünkben arra kerestük a választ, hogy ki mennyire házasságpárti.

Tarjányi László (72)

Természetesen házasságpárti vagyok. Ezzel szemben a mai fiatalok egy része mondhatni bátortalan, nem mer belevágni a házasságba. Ennek több összetevője van. Megváltozott az élet és a világ. Hosszútávra nem tudnak tervezni és ez kihat az elköteleződésükre. Segítenie kellene a társadalomnak a fiatalokat. Anyagilag stabilizálni kellene a helyzetüket. A mi időnkben minden jóval kiszámíthatóbban működött. Talán ez is hiányzik. Természetesen felfogásban is változniuk kellene ahhoz, hogy szépnek és jónak lássák a házasságot.

 

Ráczné Magyar Noémi (23)

A legtöbb fiatal manapság ameddig csak lehet húzza, halasztja a házasságot. Én házasságpárti vagyok. A korosztályom egy része még nem akarja magát ideje korán lekötni, szeretnének minél tovább szabadon élni. Ebből adódóan egyre jobban, illetve későbbre tolódik a házasodás és a gyermekvállalás. Természetesen lehet ebbe az irányba terelni a fiatalokat. Akadnak otthonteremtési és családtámogatások, de kevésbé hatnak ösztönzően.

 

Kolossa Milán (39)

Jó dolognak tartom a házasságot, de a mai világban ez nem olyan egyszerű. Talán kevésbé összetartóak a párok. Több a szakítás és a különválás, mint a régebbi időkben. Kevesebb a házasság, a családalapítás háttérbe szorult.

 

Tóth Levente (47)

Házasságpártinak vallom magam. Hozzá kell tennem, hogy nem a papír számít, hanem hogy az emberek szeressék egymást és kitartsanak a másik mellett. Elkötelezettséggel jár, ami manapság talán hiányzik.

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!