Helyi hírek 2020. február 13. 08:00

Szerelmi utazás egy félegyházi pár szemével

Szerelmi utazás egy félegyházi pár szemével
A Házasság hete és a Valentin-nap alkalmából egy fiatal félegyházi házaspár szerelmének és házasságkötésének történetével hirdetjük az élet örök csodáját, két ember, életre szóló szövetségének időtlen szépségét.

Kósa Endre és felesége, Kósa-Nagy Zsófia csodásan és ízlésesen berendezett otthonukban fogadtak, ahol csillogó szemmel meséltek érzelmeikről és közös élményeikről, nem mellesleg fél éve tartó házasságukról.

Endre és Zsófia mind a ketten 26 évesek. A férj Budapesten dolgozik mérnökként, csinos felesége pedig Kiskunfélegyházán óvodapedagógus. Ismeretségük az általános iskolás éveiktől datálódik, ahol osztálytársak voltak. Később mindkettőjüket másfelé sodorta az élet, de a közös baráti társaságnak köszönhetően újra egymás útjába kerültek. Csupán 20 évesek voltak, amikor elkezdtek randevúzni. A kezdeti bátortalanságot legyőzték a közös programok, lépésről lépésre erősítve a kölcsönös vonzódást.

Endre számára elképzelhetetlen volt, hogy olyan lánnyal kezdjen, akivel nem komolyak a szándékai. Ebben a szülői, összetartó példa mind a kettőjük számára meghatározó volt. Zsófi elmesélte, hogy mint a legtöbb lánynak, neki is romantikus elképzelései voltak a lánykérést illetően: családi körben, meglepetésként szerette volna átélni. Endre viszont a spontán megoldások híve: lakásfelújítás közben, az erkélyen tette fel a kérdést és kapott rá igen választ. Egy év alatt szervezték meg az esküvőjüket, és minden mesésen alakult. A menyasszony menyecskeruháját Zsófi édesanyja varrta, a nászút Dominikán volt, ahol a boldogságban, és delfinekkel is úsztak. Terveik között legalább négy gyermek szerepel.

Kívánom, hogy teljesüljön minden álmotok és sok-sok év elteltével is ilyen lelkesedéssel beszéljetek a házasság és az együttélés szépségeiről!

V. B.

 

Kövessen minket a Facebookon is!