Helyi hírek 2020. február 13. 13:00

Drogprevenció, kávéházi hangulatban

Képgaléria
Drogprevenció, kávéházi hangulatban
Police Café, a hatékony drogprevencióért címmel tartottak rendkívül jó hangulatú előadást a Móra Ferenc Művelődési Központban, február 12-én. A Bács-Kiskun megyében már jól ismert módszerrel arra keresték a választ, hogy a különböző szakterületen tevékenykedő munkatársak hogyan tudnak hatékonyan együttműködni, hogy az elsősorban fiatalokat érintő szerhasználatot megelőzhessék, az ártalmakat csökkentsék.

Dr. Horváth-Rekedt Gréta rendőr főhadnagy, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója elmondta: a Police Café nagyon nagy lehetőség és hatékony módszer arra, hogy különböző szakterületek képviselőit – akiknek hatása van a későbbiekben arra, hogy pozitívan javuljon ez a helyzet – összehozzák. Jelen voltak a Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetői, a Kapocs Szociális és Gyermekvédő Intézmény szakmai vezetője, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának képviselője, a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat fiataljai, az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai és a rendőrség képviselői. Dr. Németh Zsolt ezredest, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanárát is a vendégek között köszöntötték.

Dr. Molnár Katalin egyetemi docens, a rendezvény moderátora kiemelte, ez módszer pont ezt tudja: visszaadni a közösségnek az ő dolgát, felelősségét. Szeretik azt hinni az emberek, hogy ha van egy gond, akkor biztos van egy felelőse is, aki megoldja. A rendőrség egyedül nem tudja megoldani a drogproblémát, szükség van egy közösségre, akik leülnek egymással és tényleg mély, intenzív párbeszédet folytatnak, ami után világossá válik, hogy ténylegesen kinek mi a feladata.

A jelenlévők négy asztalnál foglaltak helyet, a különböző területek szakemberei más-más csapatban voltak jelen. A szóban forgó témák a mintegy négy óra alatt a következők voltak: Mi a drog? Miért szokik rá az egyén? Mik a következményei? Kitől lehet segítséget kérni?

Az esemény a témák kidolgozása, megvitatása után az asztalmesterek prezentációjával zárult.

Z. A.

 

Kövessen minket a Facebookon is!