Helyi hírek 2020. február 29. 12:00

Átadták az Oltalmazó Kezek Díjakat

Képgaléria
Átadták az Oltalmazó Kezek Díjakat
Február 28-án átadták az Oltalmazó Kezek Díjakat a Móra Ferenc Művelődési Központban. A Dobos Zsuzsanna keramikus által készített szobor mellett a támogatók által felajánlott anyagi elismerésben is részesült öt egészségügyi szakdolgozó, ápoló.

A nagyszabású gálán dr. Körtvélyessy András az Egészségért Közalapítvány a Kórházért alapítvány kuratóriumi elnöke beszédében méltatta az ápolókat. Elmondta, nehéz ennyivel megköszönni munkájukat, hogy felhívják a színpadra az öt ápolónőt. A díjat nyilvánvalóan mindenki megérdemelné.

– Egy legyen bennünk az akarat, felkeresni a szenvedést és enyhíteni azt – Kossuth Zsuzsanna szavait idézte Csősziné Juhász Ildikó kuratóriumi tag, majd a színpadra szólította a díjazottakat:


Busáné Szarvas Katalint, aki 2008 óta dolgozik a kórházban. Első időszakban intenzív részlegen, majd a későbbiekben a krónikus belgyógyászati osztályon.

Drozdik Jánosnét, aki mintegy 40 éve dolgozik az intézményben. Nőgyógyászati és onkológiai asszisztensként ismerhették meg a betegek.

Rabi Mónikát, aki az intézményben eltöltött évei alatt bizonyosságot tett betegorientáltságáról, önállóságáról. Munkáját hivatástudattal, felelősséggel és nagy hozzáértéssel végzi.

Szabóné Varga-Gácsi Etelkát, aki több évtizedes szakmai munkáját pontosan, felelősségteljesen végzi. Nagy szeretettel vesz részt konferenciákon és továbbképzéseken is.

Vörösné Czinege Hedviget, aki 35 éve dolgozik az egészségügyben. Szakmailag nagyon jól felkészült, több évben is képezte a gyógymasszőr hallgatókat. A betegek szeretik, megbíznak a tudásában.

A díjátadás után az orgoványi Karakterek Színtársulat, Sokkterápia című komédiáját láthatta a közönség.

 

Kövessen minket a Facebookon is!