Kitekintő 2020. március 1. 10:00

Magyarországra látogathat Ferenc pápa

Magyarországra látogathat Ferenc pápa
Magyarországra látogat Ferenc pápa – számolt be a köztévé szombat déli híradójában egy vatikáni tudósító Twitter-bejegyzésére hivatkozva.

Az információ szerint a katolikus egyházfő a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárónapjára, szeptember 20-ára érkezhet Magyarországra. Az értesülést hivatalosan még nem erősítette meg a Vatikán, de a köztévé más forrásból is úgy értesült, hogy ősszel várható a pápa magyarországi útja.

Áder János államfő február 14-én, a Vatikánban a közmédiának nyilatkozva számolt be arról, hogy Magyarországi látogatásra hívta Ferenc pápát a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából. A köztársasági elnök elmondta: azzal a szándékkal érkezett a Vatikánba, hogy meghívja és meggyőzze a Szentatyát, jöjjön el és vegyen részt a szeptember 13-20. között megrendezendő eucharisztikus világkongresszuson.

Az államfő érvei között szerepelt, hogy 100 éve vette fel Magyarország a diplomáciai kapcsolatot a Vatikánnal, és 30 esztendővel ezelőtt újították azt meg. Kitért arra is, hogy 25 éve nem járt katolikus egyházfő Magyarországon, utoljára Szent II. János Pál pápa látogatta meg hazánkat, 1996-ban.

Áder János kiemelte a találkozón, hogy Ferenc pápa tavalyi csíksomlyói látogatása rendkívül sikeres volt a hívek körében, és biztos, hogy hasonló szeretettel fogadnák a magyarországi hívek is.


Fotó: AFP
 

Kövessen minket a Facebookon is!