Helyi hírek 2020. március 5. 10:00

Naponta bejárja a várost a 90 éves Tajti Ágoston

Képgaléria
Naponta bejárja a várost a 90 éves Tajti Ágoston
A város vezetése nevében Balla László alpolgármester és Horváth Gábor, a körzet önkormányzati képviselője közösen köszöntötték 90. születésnapján Tajti Ágostont. Az ünnepelt felesége és Bence fia társaságában fogadta a köszöntést, és mesélt múltjáról.

A szépkorú férfi elmondta, hogy gyermekéveit a félegyházi tanyavilágban töltötte gazdálkodó szüleivel. Ott végezte általános iskoláit is. Később a gépgyárban dolgozott és munka mellett végezte a középiskoláit. 17 évig a Vas- és Fémipari KTSZ-ben volt technológus. 1974-től 10 évig üzemanyag-kereskedő volt. Életét végigkísérte a sport szeretete. A Vasas kosárlabdacsapatában 10 évig játszott. A sport iránti érdeklődése a mai napig megmaradt, a tévében kíséri figyelemmel a magyar sporteseményeket.

Életéhez hozzátartozik a mindennapi séta. Sokszor begyalogol a főtérig, végigjárja a Kossuth utcát, és megnézte azt is, hogy hová helyezték el régi helyéről a Dózsa-szobrot, a Petőfi-lakótelep minden változását szemmel tartja. Nagyon várja már a tavaszt, hogy végre a kertben is tevékenykedhessen.

Öregkorát boldoggá teszi családja, szerető fiai és okos, egészséges unokái.

 

Kövessen minket a Facebookon is!