Hirdetés
Helyi hírek 2020. március 13. 22:45

Hétfőtől bezárnak az óvodák és bölcsődék Félegyházán

Hétfőtől bezárnak az óvodák és bölcsődék Félegyházán
A péntek esti miniszterelnöki bejelentéshez kapcsolódva polgármesterként, és a helyi operatív törzs vezetőjeként az alábbiakról tájékoztatom Kiskunfélegyháza lakosságát.

– Március 16-án, hétfőtől a félegyházi önkormányzat fenntartásában működő bölcsődék és óvodák bezárásáról rendelkezem. Ezekben az intézményekben ügyelet sem lesz.

– Ettől az időponttól kezdve a városi könyvtár, a művelődési központ és városi múzeum tevékenységeit felfüggeszti, látogatókat nem fogad.

– A központi konyhát bezárjuk, a város által biztosított iskolai, óvodai és bölcsődei gyermekétkeztetést határozatlan időre felfüggesztjük. Ez azt jelenti, hogy nem főzünk a bölcsődéknek, óvodáknak, iskoláknak. A szociális bentlakásos intézmények és a bankfalui hajléktalanszálló saját konyhájukon keresztül látják el a bentlakókat.

– A polgármesteri hivatalban az ügyfélforgalmat a földszinti ügyfélszolgálaton keresztül tesszük lehetővé halaszthatatlan ügyeket intéző ügyfelek részére.

– A város polgármestereként arra kérem a félegyházi munkáltatókat, hogy az intézkedésekkel érintett munkavállalóik számára lehetőség szerint a távmunka, vagy a reggel 6 órától este 10 óráig tartó rugalmas munkaidőkeretet szíveskedjenek biztosítani.

– Március 13-án megalakítottuk Kiskunfélegyházán a Helyi Operatív Törzset,
amelynek első döntéseit nyilvánosságra hoztuk. Kérjük, ezeket mindenki tartsa be, különös tekintettel az Egészségközpontra vonatkozó korlátozásokra.

Emlékeztetőül:

Az egyidőben, egy légtérben tartózkodók számának csökkentése érdekében, a város legnagyobb alapellátó egészségügyi intézményében az alábbi szabályok betartására kérjük a lakosságot:


https://kiskunfelegyhaza.hu/hivatal/korzeti-orvosok

– Mindenképpen kérjenek telefonon időpontot a háziorvosuktól (a félegyházi háziorvosok elérhetőségét az alábbi linken találják):

– Este 5 óra és reggel 8 óra között a háziorvosi ügyeletet hívják a 76/403-104 telefonszámon. Lázasan az ügyeletet se keressék fel.

– 38 Celsius fok feletti láz esetén az Egészségközpont csak az orvossal egyeztetett módon és időpontban, a vonatkozó protokoll szerint fogad beteget,

– Március 16-án, hétfőn reggel 8 órától minden, az Egészségközpontot felkereső személy testhőmérsékletét belépés előtt ellenőrzik. Aki egyeztetés nélkül, lázasan keresi fel az intézményt, azt hazaküldik, és telefonon keresztül kell felvennie a kapcsolatot a háziorvossal a fentiek szerint.

– Dr. Hegedűs Éva gyermekorvos március 16-ától a most elkészült 4. szinten rendel. A rendelések első órája (hétfő-szerda-péntek 9-től 10-ig) a másfél év alatti gyermekek részére van fenntartva, időpont kiadás csak visszarendelt betegeknek, egyébként sorszám szerint történik.

– Az intézményt lehetőleg kísérő nélkül, gyermek beteg esetében egy kísérővel keressék fel.

– Az állandóan szedett gyógyszereket felíratni kívánó betegek telefonon kérjék háziorvosukat az elektronikus recept felírására.

A fenti rendelkezések további intézkedésig érvényesek.

Csányi József 
polgármester

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus