Helyi hírek 2020. március 15. 12:30

Járványügy: a legfrissebb tudnivalók

Járványügy: a legfrissebb tudnivalók
Tisztelt Félegyháziak! Az alábbiakban olvashatják a város területére vonatkozó legfrissebb (2020. 03.15.) intézkedéseket:

• Az önkormányzati óvodák és bölcsődék mellett valamennyi nem önkormányzati fenntartású óvoda és bölcsőde zárva tart.

• Hétfőn a gyermekek étkeztetését nem fogjuk biztosítani. A továbbiakkal kapcsolatban holnap fogom Önöket értesíteni.

• Az Egészségközpontban ma ügyelet van, amelyet az udvar felől lehet megközelíteni. A lengőajtó zárva van. Az épület Korond utca felőli kapubejárójánál tudnak csengetni. Az épületbe csak a beteg, kisgyermek és mozgásában korlátozott személy esetén egy kísérő léphet be.

Holnap reggel 7-8-ig a két gyermek háziorvosi rendelést is a hátsó bejárat felől lehet megközelíteni.

Holnap 8 órától az Egészségközpontba csak a beteg, kisgyermek és mozgásában korlátozott személy esetén egy kísérő léphet be. Lázas beteget az intézmény csak akkor fogad, ha a háziorvossal előzőleg telefonon egyeztetve volt. Ezt a portaszolgálaton ellenőrizni fogják. Minden betegen és kísérőn testhőmérséklet-mérést fogunk végezni.

A panaszos betegek kérjenek időpontot telefonon, így a váróban lévők száma jelentősen csökkenthető.

Mielőtt bejönnének a rendelőbe, telefonon érdeklődjenek a háziorvosuktól, hogy mi lenne az Önök számára a helyes, tehát bejöjjenek-e az ügyüket intézni, vagy az megoldható elektronikusan is.

A szakorvosi javaslatok meghosszabbodnak, illetve táppénzes papírt sem kell 2 hetente kiadni, a lejárt dokumentumokat ráérnek a rendkívüli intézkedések visszavonása után meghosszabbítani (jogosítvány).

A rendszeresen használt gyógyszereket telefonon legyenek szívesek felíratni.

A fogorvosok a kormánydöntés értelmében csak sürgősségi ellátást végezhetnek!

• A Városi Uszoda és a Sportcsarnok holnaptól visszavonásig zárva tart.

• A polgármesteri hivatal holnap nem fogad ügyfeleket.

• A városi piac zöldségpiac része nyitva tart, a Béke-téri ruha és egyéb termékek árusítása szünetel. A vásártéri használtcikk árusítás visszavonásig szünetel.

• A társasházi közös képviselőket és az üzlettulajdonosokat arra kérem, hogy a sűrűn használt bejárati ajtók és közösségi terek, korlátok, csengőtáblák folyamatos tisztításáról szíveskedjenek gondoskodni.

• Kérem a szülőket beszéljék meg a gyermekekkel, hogy ez a helyzet számukra nem szünet, hanem egy olyan tanulási forma, amelyet otthon kell teljesíteni. A játszóterek használatát szíveskedjenek mellőzni.

• Arra kérem Önöket, hogy lehetőleg családonként egy fő járjon bevásárolni, a más országokban alkalmazott gyakorlatnak megfelelően vásárlás közben szíveskedjenek egymástól megfelelő távolságot tartani.

A város területén továbbra sem tudok koronavírusos betegről, ezek az intézkedések a megelőzést szolgálják. Kérem vegyék nagyon komolyan az állami és a helyi intézkedéseket, tanuljunk azoktól az országoktól ahol nálunk súlyosabb a helyzet.

Kérem osszák meg ezt a bejegyzést, hogy minél többekhez eljusson.

Óvjuk meg közösségünket, vigyázzunk egymásra, cselekedjünk felelősségteljesen!

Megértésüket köszönöm!

Csányi József
polgármester

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus