Helyi hírek 2020. március 15. 19:00 Forrás: MTI - hvg.hu

Iskolatévé lesz az M5-ből

Iskolatévé lesz az M5-ből
A koronavírus-járvány megfékezésére hozott intézkedésekkel összhangban, segítve az otthon tanuló diákok munkáját, a közmédia számos oktatási tartalmát - amíg a helyzet indokolja - az M5 kulturális csatorna napi műsorában sugározza - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vasárnap az MTI-vel. Közleményük szerint hétfőtől minden hétköznap reggel 8.00-tól 14.30-ig a következő tematikájú műsorokkal készülnek: 8 órától 11 óráig az 5-8. osztályos diákoknak szánt Felsős című műsoraikat sugározzák, biológia, magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, művészetek és informatika témakörben.

11 órától 12 óráig nyelvleckéket sugároznak. Itt a Szólalj meg! című műsor két angol nyelvleckéjét adják egymás után. 11.30-tól 5 nyelven, 5-5 nyelvlecke követi egymást, hétfőnként német, keddenként francia, szerdánként olasz, csütörtökönként spanyol, péntekenként orosz nyelvtani feladatokkal.

12 órától a középiskolás korosztály számára sugároznak érettségi műsorokat. Magyar nyelv és irodalom, matematika és történelem minden nap lesz, biológia, kémia, informatika, fizika és földrajz pedig hetente két-két alkalommal.

Az oktatási sáv hétköznap 14.30-kor végződik. A műsorok elérhetőek lesznek a 
www.mediaklikk.hu/digitalisoktatas oldalon is - áll az MTVA közleményében.

Orbán Viktor pénteken este jelentette be, hogy bezárják az iskolákat, és "digitális tanmenetre" állnak át. 

Az ellenzék részéről az MSZP szombaton vetette fel, hogy az évi csaknem százmilliárd forintból működő állami média kivehetné a részét az oktatás feladataiból.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus