Helyi hírek 2020. március 17. 08:00

Megteremtették a távoktatás feltételeit a félegyházi iskolák

Megteremtették a távoktatás feltételeit a félegyházi iskolák
Félegyházán valamennyi általános és középiskola felkészült a járványhelyzet kialakította rendkívüli helyzetre. A távoktatáshoz szükséges technikai eszközök minden helyen biztosítottak, a tananyaggal kapcsolatosan pedig a tankerület minden intézménynek részletes tájékoztatót küldött.

Az igazgatók arról is beszámoltak, hogy a gyerekek többsége is rendelkezik számítógéppel, vagy okostelefonnal, ami biztosítja az együttműködést. Akinek ez mégsem adott, azok naponta levélben kapják meg a teljesítendő feladatokat. Az iskolák pedagógusai minden intézményben hétfőn délelőtt egyeztették a teendőket.

Az iskola vezetői minden nap elérhetőek az intézményben, és a felmerülő kérdésekre választ adnak. A pedagógusok többsége otthonról szervezi az oktatást, de természetesen ők is megkereshetők minden problémával. A mezőgazdasági szakiskola tanüzemében és a vágóhídján sem áll meg az élet. A jószágok etetéséről és gondozásáról, a vágóhídi termékek előállításáról a szakoktatók és a pedagógusok gondoskodnak. A Petőfi Sándor szakiskola gyakorlati feladatait számítógépes animációkon keresztül gyakorolhatják a növendékek.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus