Helyi hírek 2020. március 21. 13:00

Diplomás pásztorok őrzik a jószágokat

Képgaléria
Diplomás pásztorok őrzik a jószágokat
Különös helyzetbe került a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola a járvány okozta rendkívüli helyzet miatt. Az iskola mintegy kétszáz hektáron zöldséget, gyümölcsöt és takarmánynövényeket termel.

Tangazdaságában tizenhét ló gondozásáról, futtatásáról kell gondoskodni. A mangalicák, szürkemarhák is megkövetelik a napi etetést, odafigyelést. Mivel a tanulók „kényszerszabadságon” vannak, mindezt a munkát szakoktatók és pedagógusok végzik.

Rózsa Pál igazgató elmondta, hogy mindenki szívesen vállalta ezt a feladatot. A húsipari tanüzemük is folyamatosan üzemel. Naponta 10 sertést vágnak le és dolgoznak fel. Fontos ez azért is, mert a mintaboltjukban a járvány ideje alatt fokozódott a kereslet. Éppen ezért a zöldségfeldolgozó üzemüket is működtetik, ahol zöldséget és krumplit pucolnak a kollégák. Mindez azt is lehetővé teszi, hogy folyamatosan el tudják látni az állandó megrendelőket.

A diákok, akik nagyon szeretik az állatokat, felajánlották, hogy ha az iskolába nem is járhatnak, a tangazdaság mindennapi munkájában szívesen segítenének. Erre azonban nincs lehetőség – tette hozzá az igazgató.  

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus