Közélet 2014. szeptember 12. 08:13

Kié a Félegyházi Közlöny?

Kié a Félegyházi Közlöny?
Megindító az a szeretet, amivel a félegyháziak viseltetnek helyi lapjuk, a Félegyházi Közlöny iránt. Mi, akik írjuk, szerkesztjük, menedzseljük ezt az újságot és a hozzá tartozó online felületet, naponta tapasztaljuk ezt a megkülönböztetett figyelmet, törődést és bizalmat. Megnyilvánul ez olvasói levelekben, visszajelzésekben, biztatásban, meghívásokban, köszönetekben… és egy ideje aggódásban is.

Az elmúlt napokban megszámolhatatlanul sokan kerestek meg bennünket: miért nem találják megszokott helyén hírportálunkat, mi igaz a városban terjengő pletykákból, miszerint megszűnt a lap. Az alábbiakban – szigorúan a tényekre szorítkozva – kísérletet teszek a tények összefoglalására. Nem minősítek, nem ítélkezem, nem alkotok véleményt. Tájékoztatok. Igyekszem hitelesen, elfogulatlanul tenni, ahogy – munkatársaimmal együtt – tesszük ezt nap, mint nap. Mert meggyőződésem, hogy a közpénzből kiadott és fenntartott Félegyházi Közlöny – amelyet az önkormányzati tulajdonú Félegyházi Közlöny Nonprofit Kft. ad ki – a félegyháziaké. Az Öné is Kedves Olvasó! Joga van tehát tudni, hogy mi történik vele. És joga van véleményt alkotni. Például arról, hogy hogyan fordulhatott elő, hogy ezen a héten két különböző – igaz, megjelenésében egymáshoz megtévesztésig hasonló – lapszámot talált a postaládájában.

Tények a Félegyházi Közlönnyel kapcsolatban:

Szeptember 8-án reggel tértivevényes levelet kaptam a Kapus Krisztián polgármester megbízásából eljáró ügyvédtől, miszerint „figyelembe véve a Félegyházi Közlöny Nonprofit Kft., valamint az Ön működésével és tevékenységével kapcsolatosan hozzá beérkezett észrevételeket, úgy döntött, hogy azokkal kapcsolatosan kivizsgálási eljárást indít.”

A levél a konkrét okra nem tér ki. Ellenben a kivizsgálás várható, 30 napos időtartamára azonnali hatállyal mentesít a rendelkezésre állási és munkavégzési kötelezettség alól, és nyomatékosan felszólít, hogy ne jelenjek meg a munkavégzés helyén a fenti időszakban. Emellett a levél tájékoztat arról a munkáltatói döntésről is, hogy a még ki nem vett rendes és esetleges pótszabadságomnak azon részét, melyről a munkáltató jogosult dönteni, 2014. október 4. napjával kezdődően egy részletben és összefüggően kell kivennem.

Tekintettel többek között arra, hogy a levélben foglaltak a velem szemben a munkáltatói jogot gyakorló képviselőtestület felhatalmazását nélkülözték, és amennyiben az abban foglaltaknak eleget tennék, úgy éppen az önkormányzati választásokig vált volna lehetetlenné tevékenységem, az abban foglaltakat nem fogadtam el, és a történtekről értesítettem a képviselőtestület tagjait.

Még ugyanezen a napon a Félegyházi Közlöny irodáin a zárokat lecserélték, és a www.felegyhazikozlony.hu online felület – amely az elmúlt hónap adatai szerint több mint 18 ezer felhasználójával és 75 ezer oldalmegtekintésével kedvelt tájékoztatási fórum Félegyházán – „eltűnt” az olvasók szeme elől. Tény: az úgynevezett domain név tulajdonosa a Félegyházi Önkormányzat (írásbeli kérésem ellenére nem kaptam meg a szükséges dokumentumokat Jegyző Úrtól a domain név átíratásához). A Félegyházi Közlöny online tartalmát úgy tudtuk „megmenteni” olvasóink számára, hogy áthelyeztük a www.felegyhazikozlony.eu címre.

Szeptember 10-én – ahogy az mindig történik – elküldtük a Félegyházi Közlöny következő számát nyomtatásra, amikor azt a tájékoztatást kaptuk a nyomdától, hogy a lapot már nyomják. Ugyancsak a nyomda tájékoztatása szerint ezt Kapus Krisztián megrendelésére teszik, aki írásban nyilatkozott arról is, hogy minden jogi felelősséget személyesen vállal a kiadvánnyal kapcsolatban. Ez a felelősségvállalás azért is bír jelentős súllyal, mert a Félegyházi Közlöny mint sajtótermék nyilvántartásba vétele a Félegyházi Közlöny Nonprofit Kft. javára történt, tehát Kapus Krisztián ennek a sajtóterméknek kiadásához szükséges engedélynek nincs a birtokában, azt nem adhatja ki.

Kérem az olvasót, hogy maga alkosson véleményt a történtekről és kérem arra is, hogy támogassa olvasóként, de véleményével is a Félegyházi Közlönyt úgy, ahogy azt a múltban is tette.

Köszönettel:

Tóth Timea
ügyvezető


Közlemény

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2014. szeptember 10-én haladéktalanul rendkívüli testületi ülést kezdeményeztünk Félegyházi Közlöny Nonprofit Kft. ügyvezetőjével szembeni polgármesteri intézkedések vizsgálata és a Félegyházi Közlöny megjelenése körüli problémák vizsgálata tárgyában.

A Félegyházi Közlönyt meg kell védenünk!

Bense Zoltán; Balla László; Gyenes Attila; Ván Jenő; Dr. Réczi László; Szamosi Endre; Horváth Gábor önkormányzati képviselők
                   

Kövessen minket a Facebookon is!