Egészségügy 2020. április 23. 11:30

Minden bentlakásos szociális dolgozó vírustesztje negatív lett

Minden bentlakásos szociális dolgozó vírustesztje negatív lett
Tisztelt Félegyháziak! Az elmúlt napokban az önkormányzat által beszerzett vírustesztekkel leszűrtük a két idősek otthonában, a hajléktalanszállón és a családok átmeneti otthonában szolgálatot teljesítő munkatársainkat, két esetben pedig államilag biztosított szűrést is elvégeztek. Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy valamennyi teszteredmény negatív lett. Köszönöm dr. Patkós Róbertnek és munkatársainak az önzetlen segítséget! A két idősek otthonát a járvány magyarországi megjelenésével egyidejűleg hermetikusan lezártuk, oda csak a szakdolgozók léphetnek be a biztonsági előírások betartása mellett. Az intézményeket folyamatosan fertőtlenítjük. A Kormányhivatal minden héten ellenőrzi a működésünket. Az időseink és ellátottjaink biztonságban vannak.

• Félegyházán - a régió minden településhez hasonlóan- a szolgáltató a veszélyhelyzetre tekintettel felfüggesztette a hulladékudvar működését. Tájékoztatom Önöket, hogy a felgyői hulladéklerakóban a szolgáltató április 27-től minden munkanap reggel 8-14.30 óráig biztosítja Önöknek a hulladék lerakását legfeljebb 300 kg-ig. A lerakás feltételei megegyeznek a félegyházi hulladékudvarban alkalmazott feltételekkel.

• A pénteki piacok alkalmával a nagy forgalomra való tekintettel szigorítunk a szabályokon. Kérem a 65 év felettieket, hogy 9 óra előtt ne menjenek oda a piachoz, a rendőrség el fogja küldeni Önöket a főbejárat környékéről és az eddigi figyelmeztetések mellett bírságolást is alkalmazni fognak. 9 óra után a piacra való bejutás nem lesz korlátozva a 65 év felettieknek. Az árusoknak kötelező a maszk és a kesztyű viselése, a vevőket pedig arra kérem, hogy önkéntes alapon szíveskedjenek maszkot használni, aki ezzel nem rendelkezik, annak a főbejáratnál biztosítunk. Kérem Önöket, hogy a piac területén csak a vásárlás idejére tartózkodjanak, ne beszélgessenek.

• A mai napig tizenhétezer maszkot osztottunk szét a lakosság között. A varrás és a kiosztás folyamatos. Minden munkatársamnak és civil segítőnek köszönöm az önzetlen segítséget! Az Egészségközpontban felállított elosztóhelyről hétfőtől csütörtökig 9-16 óráig, pénteken 9-13 óráig a háztartásonként 2 maszkot továbbra is korhatár nélkül elvihetik. A mozgáskorlátozottak, nehezen mozgók részére továbbra is házhozszállítjuk a maszkokat. Az igényeket a [email protected] címre vagy a 76/562-030 és a 76/562-003-as telefonszámra várjuk.

Kérem osszák meg ezt a bejegyzést, hogy minél többekhez eljuthasson!

Óvjuk meg közösségünket, vigyázzunk egymásra, cselekedjünk felelősségteljesen!

Csányi József
polgármester
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus