Kistérség 2020. április 27. 14:00

Takarékossági intézkedéseket hoztak Petőfiszálláson

Takarékossági intézkedéseket hoztak Petőfiszálláson
A járvány okán takarékossági intézkedéseket vezettek be a napokban Petőfiszálláson. Szász János polgármester a képviselőkkel történő online egyeztetés után döntött úgy, gazdasági óvintézkedéseket vezet be annak érdekében, hogy a település megőrizze a likviditását.

– Mivel nem tudjuk kiszámítani, hogy a járvány miatt milyen gazdasági károk keletkeznek a településünkön, szükségesnek tartottam a megelőző lépések haladéktalan megtételét. Legfontosabb teendőnk a kötelező feladatok ellátása és a munkavállalók bérének biztosítása. Ugyanakkor leszűkítettük a vállalt feladatokat, így például csökkentettük a támogatásokat és felfüggesztettük az egyéb megbízási díjak kifizetését. Mindezek mellett azonnali létszámstopot rendeltem el. Július végéig felfüggesztettük valamennyi rendezvény megszervezését, és az olyan pályázati lehetőségekkel sem élünk, amelyekhez jelentősebb saját erőt kell biztosítani. Természetesen a már elnyert projekteket megvalósítjuk – részletezte a baon.hu-nak a polgármester, aki az áremelkedések okán az étkezési térítési díjak felülvizsgálatát is elrendelte.

Szász János a nehézségek ellenére bizakodó, hiszen községükben az elmúlt években számos új vállalkozás telepedett le, az általuk befizetett helyi adó és a bevezetett takarékossági intézkedések együttesen biztosítják az önkor­mányzat talpon maradását.


Fotó: Petőfiszállás Községi Önkormányzat Facebook-oldala
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus