Kunszállás 2020. május 13. 14:00

Szeptemberben fogadhatja a gyerekeket a megújult kunszállási óvoda

Képgaléria
Szeptemberben fogadhatja a gyerekeket a megújult kunszállási óvoda
Befejeződött a kunszállási a Mosolyvár Óvoda komplex felújítása – jelentette be Almás Roland Márk polgármester, miközben arra is emlékeztetett, hogy a beruházást az előző polgármester, Kovács Imre és képviselő-testülete terveztette, pályázta és indította el. A település eddigi egyik legnagyobb értékű beruházásának tényleges kivitelezési munkálatait tavaly április 1-jén kezdték meg, és 30-40 százalékos készültségnél vette át az új polgármester.

Almási Roland Márk elmondta: április 30-án megtörtént a műszaki átadás-átvétel, a végleges használatbavételi engedélyhez még a tűzjelző rendszer folyamatban lévő engedélyezése és kivitelezése szükséges. A polgármester úgy reméli, hogy ez július elejére megtörténhet, tehát a szeptemberi évkezdésre fogadni tudja a gyerekeket az óvoda.

A beruházás részeként megújult a Mosolyvár Óvoda három csoportszobája, a hozzátartozó helyiségek, a kétszáz adagos közkonyha és az ebédlő is. Ugyanakkor új szárnyal is bővült az intézmény, ahol egy tornaszoba, új csoportszoba és nevelői szobák kapnak helyet.

Kunszállás a beruházás megvalósításához a Területi és Települési Operatív Programból 110 millió forintot nyert, amit az önkormányzat önerővel egészített ki. A projekt teljes összege mintegy 163 millió forint.

 

Kövessen minket a Facebookon is!