Kitekintő 2020. június 15. 14:00

Gombóc Artúr a Balatonnál vár, hogy vigyél neki csokit! - videóval

Az immáron mindig a Balaton-partján ücsörgő gyerekkori pajtásunk szoborba öntését Kolodko Mihály követte el, az ungvári művész nagy szeretettel állít emléket kedvenc meséinknek, apró kis miniszobrok formájában. Gombóc Artúr stílusosan egy Balaton szelettel lett megörökítve, csodás panorámával a háttérben.

Gombóc Artúrt, a nagy kövér madarat, talán senkinek nem kell bemutatni. A Pom Pom meséiből ismert és szeretett kék madarat Csukás István író álmodta meg és Sajdik Ferenc grafikusművész alkotta meg, mintegy 26 részben. A sorozatban főszereplő, a legtöbb epizódban megjelent, számos alkalommal Pom Pom elbeszéléseiben. Szinkronhangja volt, Körmendi János az első, míg Csákányi László a 2. évadban – írta meg a zoozoo.hu a hvg.hu cikkére hivatkozva.

Gombóc Artúr miniatűr mása Tihanyban kapott helyet, a bencés apátsági templom felé tartó Pisky-sétányon található, háttérben a Balaton panorámájával.

Mint köztudomású, Gombóc Artúr finoman szólva is szereti a csokoládét. Ennek az az oka, hogy kövérsége okán röpképtelenné vált, ezért úgy döntött, különleges fogyókúrába vág, amely szerint kizárólag csokoládét ehet. Meglepő módon ez nem vezet eredményre. Cserébe viszont mindenki tudja, hogy Gombóc Artúr kedvence a kerek csokoládé, a szögletes csokoládé, a hosszú csokoládé, a rövid csokoládé, a gömbölyű csokoládé... 

 

Kövessen minket a Facebookon is!