Program 2020. július 10. 16:00

13. alkalommal szerveznek Keresztény Motoros Zarándoklatot

Képgaléria
13. alkalommal szerveznek Keresztény Motoros Zarándoklatot
Keresztény Motoros Zarándoklat lesz július 11-én, szombaton, Pálosszentkúton. Bár a vírushelyzet miatt idén kevesebb programmal, de immár 13. éve rendszeresen megszervezik az eseményt.

A kezdetek megismeréséhez egészen Hargitafürdőig kell mennünk, hiszen ott él jelenleg Bátor Botond pálos atya, aki az esemény elindítója és első szervezője volt. Az elődleges cél az atya szerint, hogy legyen egy alkalom évente, amikor keresztény motoros emberek találkoznak, jól érzik magukat, imádkoznak, tapasztalatot cserélnek. Erre volt igény. Nagyon sok pap motorozik, nem feltétlen hobbi miatt, sokkal inkább praktikus közlekedési eszközként tekintve a járműre.



Botond atyának 1999 óta van jogosítványa, jelenleg is aktív motoros. A MotorkerékPálosok számtalan túrán vesznek részt, kegyhelyeket látogatnak meg, motoros kirándulásokat szerveznek. Kérdésünkre elmondta, hogy nagyon sok olyan motoros csatlakozik hozzájuk, aki nem vallásos, nem gyakorló hívő ember.



Nagy örömmel fogadnak mindenkit és nem történt még olyan soha, hogy súrlódás lett volna közöttük. Egy ilyen találkozó vagy túra alkalmával lehetőség van kérdéseket feltenni és állítása szerint számos esetben voltak provokatív kérdések, amelyek megvitatása után emlékezetes, jó beszélgetések alakultak ki.



– Az a cél, hogy közösen motorozzunk, és Istenhez közelebb vigyük az embereket – tette hozzá Bátor Botond atya, aki maga is résztvevőként csatlakozik az eseményhez. A szervezői feladatokat Balla Barnabás atya végzi.



Július 11-én várnak minden érdeklődőt szeretettel. Kiskunfélegyházán kívül Nyíregyházáról, Debrecenből, Szombathelyről, valamint a térségből, Szentesről, Csongrádról is érkeznek látogatók. Botond atya előző nap Erdélyből, motorral érkezik 20-30 társával együtt. 13 órakor szentmisére invitálják a látogatókat, majd felvonulásra indulnak Kiskunfélegyházán.



Az Ótemplom előtt kerül sor a motorok megáldására, amelyhez szintén bárki csatlakozhat. Mindezek után Pálosszentkúton, 16 órától a Rock Fanatic együttes koncertje zárja a zarándoklatot.

 

Kövessen minket a Facebookon is!